Aquest cap de setmana Palafrugell acull la 42a Fira del Vi Costa Brava
- Un centenar de vins i escumosos de tot el territori català seran els grans protagonistes a La Bòbila de Palafrugell.
- A l’Espai Enogastronòmic se serviran taules de formatges i tastos del col·lectiu gastronòmic La Cuina de l’Empordanet.
- Cada dia abans de començar la Fira es realitzaran tallers de tastos i activitats dirigides amb diferents productors del territori.
Els dies 15, 16 i 17 de setembre se celebrarà a Palafrugell la Fira del Vi Costa Brava, hereva de les 41 edicions passades de la Fira de Vins i Caves de Catalunya a la Costa Brava. Durant aquests tres dies l’espai de La Bòbila de Palafrugell es convertirà en la capital dels vins i escumosos de Catalunya. És des de l’any 1981 que la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre organitza la fira, actualment amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palafrugell i l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell. Es podran degustar prop de cent referències de més de seixanta cellers procedents de totes les denominacions d’origen i zones qualificades catalanes, amb un important pes específic dels vins de la DO Empordà.
L’horari de la Fira del Vi Costa Brava és divendres i dissabte al vespre (19.00 h a 23.00 h) i diumenge al migdia (12.00 h a 15.00 h).
L’Espai Enogastronòmic comptarà amb tallers i activitats de tast dirigides, per tal de promocionar i fer conèixer els productes tant de vi com gastronòmics del nostre territori. A aquests tallers s’hi accedirà mitjançant reserva. S’ha creat un compte d’Instagram propi (@firadelvicostabrava) on s’informa detalladament de tota la programació dels tastos.
Enguany es continua ampliant l’oferta gastronòmica. A més de la ja tradicional taula de formatges catalans, es podran adquirir tastets gastronòmics preparats pels restaurants del col·lectiu Cuina de l’Empordanet.
Pel que fa al funcionament de la fira, els assistents compraran uns tiquets que bescanviaran pels tastos de vi, les taules de formatge i els tastets gastronòmics.
L’objectiu principal és el de donar a conèixer la riquesa vinícola de Catalunya amb la presència de totes les DO catalanes. Com també la promoció i dinamització del producte de territori i de la feina de tots aquells productors que el fan possible.