Neix “El Xup – Xup” de les Festes de Primavera
• L’aportació gastronòmica és una novetat destacada per aquest any dins la programació de les Festes.
Des de l'organització de les Festes de Primavera s’ha organitzat com a novetat una proposta gastronòmica dins el marc de les festes.
Des de Festes de Primavera hi ha la recerca ferma de defensar les tradicions i la cultura popular. Per aquest motiu es vol donar el valor que es mereix la cultura gastronòmica i a tots aquells ingredients que han acompanyat els àpats a les cases. D'aquí neix, “El Xup-Xup” de les Festes de Primavera, un esdeveniment gastronòmic que engloba a diferents restauradors de Palafrugell, independentment del caràcter de la seva cuina.
Enguany, l'ingredient protagonista serà LA FESOLINA (mongeta tendra). La fesolina, aquesta hortalissa tan habitual a la cuina empordanesa és, en realitat, de la família de les lleguminoses, però consumida verda assimila a la verdura. Conté nutrients i minerals molt interessants i, a més, permet preparar plats refrescants de primavera i estiu.
En aquesta primera edició son 5 els restaurants que hi participen.
* Restaurant Marmara | Tataki de salmó, crema de fesolines i sèsam. Preu: 12,50€
* Restaurant La Blanca | Fals spaghetti de fesolina amb cansalada ibèrica i anguila fumada del Delta de l'Ebre. Preu: 21€
* Restaurant Pa i Raïm | Quiche de fesolines amb gambes. Preu: 12€
* Restaurant Xup-Xup | Fesolina amb verat en escabetx + copa de vi blanc. Preu: 6€
* Centre Fraternal | Amanida de fesolines, pernil duroc i vinagreta d'anxoves de l'Escala. Preu: 7,50€