Tornen els “Sopars Cantats Pere Bahí” als establiments de Palafrugell
Un any més, l’Institut de Promoció Econòmica torna a organitzar els “Sopars Cantats Pere Bahí”, una campanya que porta aquest nom en honor a un dels gastrònoms i amant del cant de taverna més reconegut del nostre territori empordanès. En total enguany són nou els restaurants adherits: La Xicra, L’Arc i Pa i Raïm a Palafrugell; El Balcó de Calella i Xabec a Calella; Hostal La Llagosta, La Terrassa Terramar a Llafranc, El Clot dels Mussols a Tamariu i Ca la Montse de Llofriu a Llofriu.
Els “Sopars Cantats Pere Bahí” són una proposta que fusiona la gastronomia amb el cant de taverna. Els restaurants oferiran un menú temàtic amb un preu tancat que clourà amb una actuació en directe de cant de taverna i un cremat.
El menú d’aquests sopars està inspirat en la cuina d’en Pere amb el catxoflino com a plat principal. Aquest plat de nom tan peculiar que ofereixen els restaurants, no només és un plat autòcton, el seu nom també és autòcton, i el seu origen ben palafrugellenc, així s’esmenta en el Diccionari Català-Valencià–Balear: Catxofino: Plat de vianda saborosa (Llofriu). És una barreja d’ingredients tan diferents com carxofes, salsitxes, bolets, calamars, mandonguilles, gambes, musclos... saltejats en una cassola.
Cada sopar es clourà amb un cremat i una actuació en directe de cant de taverna que convidarà a tots els assistents a prendre-hi part i a viure aquesta experiència en primera persona i de ben a prop.