Més de 200 paquets turístics venuts i prop de 5.000 menús servits és el balanç de la 26a edició de “La Garoinada”
Entre el 13 de gener i el 30 de març, els 10 restaurants de Palafrugell, Llafranc i Tamariu que han participat en la 26a edició de la campanya gastronòmica de “La Garoinada” han servit prop de 5.000 menús. D’aquesta manera, la que és la campanya més antiga de Catalunya, que organitza l’Institut de Promoció Econòmica i que té més de 25 anys d’història, segueix consolidant-se com un referent gastronòmic de primer ordre arreu del país.
D’altra banda, pel que fa referència als paquets turístics, enguany han estat més de 200 els que s’han contractat. Aquesta oferta, que va néixer fa pocs anys permet al visitant complementar el menú de garoines amb nits d’hotel i excursions per tal de conèixer el territori.
Segons comenta l’alcalde del municipi, Juli Fernández, “la Garoinada va més enllà de ser una campanya gastronòmica, ja que es tracta d’un esdeveniment. La gent que ens visita busca gaudir d’una experiència, la qual passa per la degustació de les garoines però també del gaudi del territori, del paisatge i del patrimoni cultural que ofereix la nostra vila”.
Enguany, els menús servits contemplaven un entrant de garoines, un primer a triar entre fideus a la cassola o un plat alternatiu i, finalment, unes postres amb recuit. Tot acompanyat per un vi del celler Espelt i amb preus que oscil•laven segons l’establiment entre els 38 i els 45 euros.