Ja es pot degustar la tapa “Havanera” creada per Joan Roca als establiments de Palafrugell
Des del passat 1 de juny i fins el 31 de juliol, els establiments de Palafrugell, Calella, Llafranc, Tamariu i Llofriu proposen la degustació de la tapa “Havanera”, la qual ha estat una creació del reconegut xef Joan Roca, del Celler de Can Roca.
La tapa ha nascut com homenatge gastronòmic a la 50a edició de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell. Es tracta d’una tapa amb forma de “cubano” on els seus ingredients són el seitó amb anxova, l’all, el julivert i la tomata. Pel regidor de Promoció Econòmica de l’ajuntament de Palafrugell, Albert Gómez, “l’objectiu és que aquesta tapa es converteixi en una nova icona de la gastronomia local i empordanesa com ja ho són les garoines, Es Niu o el catxoflino, per exemple. Ens agradaria que es convertís en la tapa típica, de referència, del nostre municipi.”
Els locals participants en la campanya serviran la “Havanera” acompanyada d’una cervesa Estrella Damm al preu de tres euros. Són els següents:
• A Palafrugell: Restaurant La Xicra, Can Facundo, Centre Fraternal, Gretel, Pingüins i el Bar restaurant Quesada;
• A Calella: Calau, El Balcó de Calella – Hotel Sant Roc, Gastrobar La Garoina, El Càntir Restaurant – Hotel Alga, Restaurant Fiego i Restaurant Bar Les Voltes;
• A Llafranc: Hotel Llevant, Hotel - Restaurant Casamar, Hotel Restaurant – El Far, Restaurant Llafranc, Restaurant Terrassa Terramar, Restaurant Marmara;
• A Tamariu: El Clot dels Mussols – Hotel Tamariu
• A Llofriu: el Restaurant Ca la Montse de Llofriu.
D’altra banda, dins l’àmbit gastronòmic que s’ha programat en motiu dels 50 anys de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, també cal destacar-hi el sorbet de cremat, que ha estat elaborat pel gelater Jordi Domingo.
Per a la seva creació, s’ha preferit donar-li l’estructura i la textura de sorbet de Rom Cremat en comptes de gelat perquè transmet millor el sabor alcohòlic d’aquesta beguda popular, molt vinculada a la Costa Brava centre.
El sorbet, en la seva composició, porta rom Pujol, un toc de conyac, canyella, ratlladura de llimona i grans de cafè per aromatitzar-lo.