La Garoinada celebra el 25è aniversari amb l’agraïment als seus promotors i als establiments que hi participen
La campanya gastronòmica de la Garoinada ha celebrat el seu 25è aniversari amb una degustació on hi han estat convidats els promotors de la campanya, els que al llarg d’aquests anys hi ha participat, organitzadors i restauradors i un grup de periodistes gastronòmics que l’han seguit en aquests anys.
En el decurs de la celebració d’aquesta edició, l’organització ha recordat la figura del cuiner Pere Bahí, del restaurant La Xicra, un dels impulsors de la Garoinada, que va morir el passat 4 de novembre, així com les persones que, des dels inicis han treballant en la seva consolidació: Martí Sabrià, Mercè Coll, Sílvia Beleña i familiar del desaparegut Joaquim Turró, regidor de Turisme que, l’any 1992 iniciava la campanya, sent alcalde del municipi Frederic Suñer.
Tant l’alcalde actual, Juli Fernández, com el primer tinent d’alcalde, Albert Gómez, han agraït la tasca realitzada en aquests anys pels establiments que hi ha participat i a les persones que han contribuït a la consolidació d’una de les campanyes gastronòmiques pioneres del nostre país.
Durant aquest acte, el regidor de promoció econòmica, Albert Gómez, ha destacat “la bona marxa de la campanya d’enguany, quan tot just ens trobem a la seva meitat, on s’està recollint la feina de tots aquests anys, ja que és una campanya molt consolidada i ben arrelada, amb una oferta de qualitat i molt ben considerada pel consumidor”.
D’altra banda, l’alcalde del municipi, Juli Fernández ha dit que “es tracta d’una campanya que identifica aquest producte amb Palafrugell i el promociona, amb una gran implicació del sector i que continua vigent dins l’estratègia de promoció del municipi”.
L’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell organitza, fins al 20 de març, la vint-i-cinquena edició de la campanya gastronòmica “La Garoinada”, la qual es va iniciar l’any 1992. Al llarg de les darreres edicions, els restaurants que han participat en aquestes 25 Garoinades han vetllat per la sostenibilitat del producte central d’aquesta campanya, les garoines.
Enguany, els restaurants oferiran un menú que inclou un entrant de garoines, un primer plat a triar entre un arròs negre de Palafrugell o bé un plat alternatiu diferent en cada restaurant i, de postres, pa amb “Xacolata”. El vi, dels cellers Espelt, i el cafè també hi estan inclosos. El preu del menú varia entre els 35€ i 40€, depenent de l‘establiment. Els restaurants participants són: La Xicra i Xadó de Palafrugell, El Balcó de Calella-Hotel Sant Roc de Calella, Hotel Rest. El Far, Hostal La Llagosta, Hotel Rest. Llafranch, Hotel Rest. Llevant i Hotel Rest. Terramar de Llafranc i el Clot dels Mussols-Hotel Tamariu de Tamariu.
Per a més informació consulteu www.garoinada.cat