Comença la campanya gastronòmica de la garoinada 2010
L'any 1992 el Patronat Municipal de Turisme de Palafrugell inicià el que seria la primera campanya gastronòmica de Catalunya. Des de la primera edició, l'objectiu d'aquesta campanya ha estat promoure la cuina de Palafrugell com una cuina de qualitat amb productes de la terra i tradicionals i alhora fer-la extensiva des dels restaurants del municipi, que donen fe del bon nivell gastronòmic del municipi, a tot el país.
Al llarg de les darreres edicions, els restaurants que han participat en aquestes 19 garoinades, han vetllat per la sostenibilitat del producte central d'aquesta campanya (les garoines). Aquests restaurants sempre han tingut un comportament exemplar i respectuós amb les garoines cosa que es reflecteix en l'adquisició exclusiva a mariscadors professionals i autoritzats i servint-les només durant els dies que dura la campanya, tot i que la veda d’aquest equinoderm comprèn un període molt més ampli.
Per aquesta nova edició (del 15 de gener al 14 de març), els restaurants La Casona, La Xicra, Xadó (de Palafrugell), Hotel Llafranch, Hotel Llevant, Hostal La Llagosta i Badia (de Llafranc), oferiran l'entrant de garoines, un "platillo" de l'Empordà i "borratxo", de postres. El preu del menú es d’entre 39€ i 45€, depenent del restaurant.
Enguany, i després de l'èxit de l'any passat, tonen els Caps de setmana de La Garoinada on per només 110€ per persona, es pot gaudir d’una nit d'hotel amb esmorzar, una excursió en vaixell (el Rafael), un menú de La Garoinada, entrada gratuïta a totes les instal·lacions culturals del municipi i un regal exclusiu de La Garoinada.
Com a novetat, la Garoinada estrena web www.garoinada.cat on es podran seguir totes les novetats de la campanya, fer un recorregut gastronòmic per la seva història i reservar el paquet de cap de setmana.
Pel que fa al material promocional, i continuant amb la línia de la visió artística de la garoina encetada l'any 2004, s'ha editat un cartell que és obra de l’artista Cyril Torres.