20 anys de La Garoinada
13/01/2011
Els restaurants participants són: La Casona,
També tornen els caps de setmana de Garoinada on per només 110€ per persona es podrà gaudir d’una nit d’hotel amb esmorzar, un menú de la Garoinada, una excursió en vaixell amb un aperitiu a bord, entrada gratuïta a totes les instal·lacions culturals del municipi i un regal exclusiu de La Garoinada.
Pel que fa al material promocional, i continuant amb la línia de la visió artística de la garoina encetada l’any 2004, s’ha editat un cartell que és obra de l’artista Àlex Trabal.
L’any 1992 el Patronat Municipal de Turisme de Palafrugell inicià el que seria la primera campanya gastronòmica de Catalunya. Des de la primera edició, l’objectiu d’aquesta campanya ha estat promoure la cuina de Palafrugell com una cuina de qualitat amb productes de la terra i tradicionals i alhora fer-la extensiva des dels restaurants del municipi, que donen fe del bon nivell gastronòmic del municipi, a tot el país.
Al llarg de les darreres edicions, els restaurants que han participat en aquestes 20 garoinades, han vetllat per la sostenibilitat del producte central d’aquesta campanya (les garoines). Aquests restaurants sempre han tingut un comportament exemplar i respectuós amb les garoines cosa que es reflecteix en l’adquisició exclusiva a mariscadors professionals i autoritzats i servint-les només durant els dies que dura la campanya, tot i que la veda d’aquest equinoderm comprèn un període molt més ampli.
Durant aquests 20 anys la Garoinada ha servit per posicionar Palafrugell en el mapa gastronòmic de Catalunya i que ha culminat amb la concessió a la nostra vila del Centre d’Acollida Turística (CAT) de Gastronomia.
Per a més informació consulteu www.garoinada.cat