La Garoinada ha servit més de tres mil menús, aquest any
31/03/2011
La campanya gastronòmica La Garoinada, la Cuina de Palafrugell, amb més de tres mil menús servits, ha superat les xifres de participació d’anys anteriors. Aquest any, tenia lloc la vintena edició d’aquesta promoció gastronòmica, que ha comptat amb la participació de nou restaurants del municipi.
Els establiments que han participat a la campanya, que ha tingut lloc entre el 14 de gener i el 13 de març, han servit 3.107 menús, la qual cosa representa un considerable increment respecte l’any anterior, on es van servir 2.668 menús.
També s’ha incrementat el nombre de paquets turístics de caps de setmana, que han arribat als 179, pels 136 de l’any passat. Amb aquesta oferta es podia gaudir d’una nit d’hotel amb esmorzar, un menú de la Garoinada, una excursió en vaixell amb un aperitiu a bord i l’entrada gratuïta a totes les instal·lacions culturals del municipi, que incloïa per primera vegada la visita al dipòsit d’aigua modernista de Can Mario. Pel que fa referència a les excursions amb vaixell, enguany han tingut uns tres-cents participants.
Al llarg de les darreres edicions, els restaurants que han participat en aquestes 20 garoinades, han vetllat per la sostenibilitat del producte central d’aquesta campanya (les garoines). Aquests restaurants sempre han tingut un comportament exemplar i respectuós amb les garoines cosa que es reflecteix en l’adquisició exclusiva a mariscadors professionals i autoritzats i servint-les només durant els dies que dura la campanya, tot i que la veda d’aquest equinoderm comprèn un període molt més ampli.
Durant aquests 20 anys la Garoinada ha servit per posicionar Palafrugell en el mapa gastronòmic de Catalunya i que ha culminat amb la concessió a la vila del Centre d’Acollida Turística (CAT) de Gastronomia.