22 anys de Garoinada
L’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell organitza, del 18 de gener al 17 de març, la campanya gastronòmica “La Garoinada”. Enguany, una de les novetats es troba en els plats del menú. Per primera vegada, els restaurants oferiran, a part de l’entrant de garoines, l’opció de triar entre 2 segons plats: una arròs a la cassola o bé un plat alternatiu diferent en cada restaurant. Les postres seran de crema i el vi dels Cellers Espelt. També s’hi ha incorporat el tradicional soldat (cafè amb aigua amb gas) al lloc del cafè. El preu del menú està entre els 35€ i 40€, depenent de l‘establiment. Els restaurants participants són: La Xicra, Xadó (de Palafrugell), Hostal La Llagosta, Hotel Llafranch i Hotel Llevant, (de Llafranc).
Els caps de setmana de Garoinada mantenen el preu: 110€ per persona i inclou d’una nit d’hotel amb esmorzar, un menú de la Garoinada, una excursió en vaixell amb un aperitiu a bord, entrada gratuïta a totes les instal·lacions culturals del municipi i un obsequi. Com a novetat, tots els clients del paquet del cap de setmana obtindran un val de descompte per a les compres realitzades a la botiga de Vins i Licors Grau, nou patrocinador de la campanya.
Pel que fa al material promocional, i continuant amb la línia de la visió artística de la garoina encetada l’any 2004, s’ha editat un cartell que és obra de la jove dissenyadora palafrugellenca Mariona Carreras.
L’any 1992 el Patronat Municipal de Turisme de Palafrugell inicià el que seria la primera campanya gastronòmica de Catalunya. Des de la primera edició, l’objectiu d’aquesta campanya ha estat promoure la cuina de Palafrugell com una cuina de qualitat amb productes de la terra i tradicionals i alhora fer-la extensiva des dels restaurants del municipi, que donen fe del bon nivell gastronòmic del municipi, a tot el país.
Al llarg de les darreres edicions, els restaurants que han participat en aquestes 22 garoinades, han vetllat per la sostenibilitat del producte central d’aquesta campanya (les garoines). Aquests restaurants sempre han tingut un comportament exemplar i respectuós amb les garoines cosa que es reflecteix en l’adquisició exclusiva a mariscadors professionals i autoritzats i servint-les només durant els dies que dura la campanya, tot i que la veda d’aquest equinoderm comprèn un període molt més ampli.
Per a més informació consulteu www.garoinada.cat