S’inicia el servei de salvament i socorrisme a les platges de Palafrugell
• Una de les novetats d’aquest any seran les dues zones de descans, a Llafranc i Tamariu, pensades per a persones amb mobilitat reduïda.
Aquest passat cap de setmana, primer del mes de juny, va iniciar-se el servei de salvament i socorrisme a les platges de Palafrugell, que durant les dues primeres setmanes de juny serà actiu només els caps de setmana. El servei, a partir del 15 de juny sí que serà diari i s’allargarà fins a finals del mes de setembre. Pel que fa referència als horaris, seran de les 11 del matí a les 7 de la tarda, excepte els mesos de juliol i agost que s’iniciarà a les 10 del matí i finalitzarà també a les 7 de la tarda. Cal esmentar que els dos primers caps de setmana del mes d’octubre també hi haurà servei. El servei es presta a les platges Tamariu, Llafranc, el Canadell, el Port Bo i Port Pelegrí.
En total s’han incorporat 10 socorristes i 1 coordinador, on destaca la paritat de l’equip, ja que hi ha 6 noies i 5 nois. Amb l’entrada en servei també hi ha 4 llocs de socors o casetes per a la prestació de primers auxilis, concretament a Tamariu, Llafranc, Canadell i al Port Pelegrí, aquesta última disposa d'una instal·lació fotovoltaica per al subministrament d'energia elèctrica.
Una de les novetats d’aquest any seran les dues zones de descans, a Llafranc i Tamariu, pensades per a persones amb mobilitat reduïda. Seran dues zones amb passeres i amb bany assistit. I enguany, també es comptarà amb la instal·lació de 4 línies de vida, concretament a Tamariu, Llafranc i a Calella al Port Pelegrí i al Canadell.
L’ajuntament compta amb una subvenció de Dipsalut inclosa en un programa de suport econòmic per a la seguretat, vigilància, salvament i socorrisme a les platges.
Cal destacar que l’any 2020 es van incorporar sis noves torres de vigilància que són utilitzades pels socorristes, de manera que compten amb una millor visió perifèrica de la platja on estan treballant. Aquests són de fusta tractada, molt més robustes que les anteriors i amb un tendal incorporat.
El servei té assignades tasques com la realització de cures, evacuació de persones accidentades, intervenció immediata a persones en situació de risc o perill, col·locació de les banderes amb diferents colors en funció de l’estat de la mar, advertiment a les persones usuàries dels riscos (especialment infants), recomanacions (com ara l’ús de protecció solar), informació sobre normes d’ús segons les normatives, senyalització de perills com ara corrents marines, fons perillosos, meduses..., servei d’acompanyament al bany de persones amb mobilitat reduïda i servei per evitar la pèrdua d’infants a la platja (polseres identificatives).