Les platges del Canadell, Llafranc i Tamariu ja tenen el distintiu de Banderes Blaves
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha lliurat avui el distintiu Banderes Blaves a les platges del Canadell, Llafranc i Tamariu. En el mateix acte també s'ha lliurat aquest distintiu a 92 platges més i 24 ports esportius, en un acte celebrat al Port de Palamós. Aquest distintiu és un segell de qualitat que atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat, les instal·lacions, la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i als ports, una excel.lent gestió ambiental.
Per a Rull, aquest distintiu és “el reconeixement a l’esforç col·lectiu d’ajuntaments, ports i clubs nàutics per l’excel·lència”. “El volum tan important de banderes blaves que tenim demostra que hem fet molt bona feina: que tenim les aigües netes i que les nostres platges i els nostres ports tenen uns serveis amb molt bona qualitat”, ha manifestat. El titular de Territori i Sostenibilitat ha destacat: “L’aposta pel medi ambient no és nomes una exigència ètica i mora sinó que actualment, a més, és rendible econòmicament; és competitiva”.
A l’acte hi ha assistit també el president de l’Adeac, José Ramón Sánchez; el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font; el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí; el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez; l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; el president de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics de Catalunya, Tomàs Gallart, el president del Club Nàutic Costa Brava, Eduard Sallés, mentre el regidor de Medi Ambient Jaume Palahí hi ha assistit en nom de l'Ajuntament de Palafrugell.
L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric. Durant l’estiu de 2016, el 94% de les zones de bany litorals ha obtingut una qualitat microbiològica de l’aigua excel·lent, el 5% ha obtingut la classificació de bona, mentre que l’1% restant ha sigut suficient, sense que s’hagi registrar cap platja amb qualificació deficient, segons el balanç de final de temporada de bany dut a terme per l’ACA.