Conveni per al reciclatge de taps de suro
La Xarxa Europea de Territoris Surers (RETECORK), l’Institut Català del Suro (ICSuro), l’empresa palafrugellenca CORK 2000 SL i l’Associació Andi Sabadell han signat un conveni de col·laboració per promoure el reciclatge de taps de suro.
L’Associació Andi, d’atenció a infants i joves amb necessitats especials, ha encetat darrerament el projecte A tot tap, el qual rep la col·laboració de l’Obra Social d’Unnim, es compromet a promoure el reciclatge dels taps de suro en l’entorn de la ciutat de Sabadell i sensibilitzar a la societat propera envers els valors ambientals del suro així com la sostenibilitat de les suredes i la importància del reciclatge.
CORK 2000 SL es compromet a seguir col·laborant, en la mesura del possible, en el procés de reciclatge de taps de suro tot incorporant-los a la seva cadena de producció. L’empresa és un dels agents integradors de la campanya pilot de reciclatge de taps de suro implantada a Palafrugell sota el títol RECICORK, reciclatge natural.
Per la seva part, RETECORK es compromet a seguir treballant pel desenvolupament econòmic i social dels municipis i a seguir impulsant les campanyes per a la valorització dels vins tapats amb suro i reciclatge de taps de suro. L’Institut Català del Suro es compromet a seguir amb la tasca de promoció, potenciar l’activitat R+D i formar i assessorar als prescriptors claus..
Aquest compromís adopta un caire significatiu ja que aglutina entitats que desenvolupen activitats ben diverses però convergeixen en un mateix objectiu: la promoció del suro a través de campanyes de reciclatge dels taps.
La signatura del conveni va fer-se a les instal·lacions de CORK 2000, amb la presència de Lluís Medir (president de la Comissió Executiva de RETECORK), Manel Pretel (director de l’Institut Català del Suro), Dolors Pallàs, (presidenta de l’Associació Andi), Jaume Romaguera (gerent de CORK 2000 SL) i Sergi Sabrià, alcalde de Palafrugell.