L’Ajuntament de Palafrugell engega uns pressupostos participatius, per un valor de 310.000 €
• A partir de l’1 de febrer i fins el 15 de març es poden presentar les propostes.
L’Ajuntament de Palafrugell engega avui uns pressupostos participatius perquè la ciutadania pugui proposar i decidir en què invertir un total de 310.000 euros del pressupost municipal de l’any 2025 (250.000 per a inversions i 60.000 per a serveis, programes o activitats).
Així doncs, des d’avui 1 de febrer, i fins el 15 de març, qualsevol persona a títol individual, entitats, consells de participació, grups de ciutadans i ciutadanes, centres educatius, etc... podran presentar la seva proposta. Les propostes es poden presentar per escrit a l’Oficina d’Atenció Ciutadana o a la Biblioteca o a través del web https://palafrugell-decidim.ddgi.cat/ . Cal tenir present que els projectes d’inversions no podran excedir els 100.000 euros; mentre els de serveis com per exemple campanyes de sensibilització o tallers formatius, no podran excedir els 15.000 euros.
Posteriorment, entre el 16 de març i el 15 de juliol es farà la valoració de les propostes. Durant aquest període es farà un estudi de viabilitat de les propostes a nivell tècnic i també un debat ciutadà per escollir les propostes que aniran a votació.
Després de l’estiu, entre el 16 de setembre al 13 d’octubre, la ciutadania podrà votar les propostes que han estat validades i tenen viabilitat. En concret, podran votar les persones empadronades al municipi majors de 16 anys i només necessitaran el seu número de DNI i la data de naixement. La votació serà telemàtica mitjançant la plataforma i hi haurà punts de suport al vot repartits al municipi. D’aquesta votació en sortiran els projectes i accions finalistes que es podran executar, i que es donaran a conèixer el 14 d’octubre.
Finalment, a partir del mes de gener de 2025, s’aniran executant els diferent projectes, donant així visibilitat a tot el procés. S’executaran les propostes més votades fins a esgotar els 310.000 euros.
Les propostes han de seguir uns criteris molt concrets, ja que no poden respondre a interessos particulars; han de respectar el marc legal i ser viables tècnicament; han de fer referència a competències de l’Ajuntament; han de donar resposta a un problema o necessitat concreta; no poden contradir els plans municipals aprovats ni el programa de govern i no han de generar costos extres ni dependència de futur.
Per a més informació, es pot consultar el web https://palafrugell-decidim.ddgi.cat/
Enllaç vídeo explicatiu.