170 persones participen en la primera fase del Pla de Mobilitat 2022-2028
• Les aportacions serviran per crear un nou pla de mobilitat més sostenible, segura, accessible i saludable.
El passat mes de juny, l’Ajuntament de Palafrugell va obrir un procés de participació ciutadana per a la creació el Pla de Mobilitat Sostenible de Palafrugell 2022-2028. En aquesta primera fase, 168 persones del municipi han fet, a través d’una enquesta, les seves aportacions sobre mobilitat en general i sobre altres aspectes més concrets com la mobilitat a peu, en cotxe, en bicicleta etc.
Acabada aquesta fase inicial de participació, les aportacions recollides formaran part de les propostes de les línies d’actuació i les mesures a aplicar. En la segona etapa del procés participatiu, entre el març i abril de 2022, les propostes seran debatudes per la ciutadania i els grups sectorials per tal d’assolir una mobilitat més sostenible, segura i saludable.
Pau Lladó, regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Palafrugell, se sent “satisfet per la participació de la ciutadania” i agraeix “la implicació en voler fer un poble millor”. Al mateix temps, assegura que “s’ha fet un anàlisi de totes les aportacions i treballarem per aplicar les màximes possible”.
Les respostes rebudes han estat principalment a través de la plataforma Decidim de participació ciutadana de l’Ajuntament, en concret 132; mentre que les 36 restants s’han recollit en diferents urnes instal·lades al municipi i la carpa que durant dos diumenges del mes de juliol s’ha instal·lat a plaça Nova.
Sobre el perfil del participant, el 52% de les persones que han respost l’enquesta han estat dones, majoritàriament (64%) del grup d’edat d’entre 31 a 59 anys i residents al nucli de Palafrugell (86%). Els participants han posat de manifest que, principalment, es desplacen a peu (39%) o en cotxe (37%), i en menor grau ho fan en bicicleta (10%) o en moto (9%).
En línies generals, els participants proposen millores en aspectes com l’amplitud de les voreres, la circulació a l’estiu, els carrils bici i els respectius aparcaments o la regulació dels patinets elèctrics. D’altra banda, valoren positivament les zones només per a vianants, la reducció d’accidents per la limitació de la velocitat i les vies verdes, entre d’altres.
Les aportacions serviran per crear un marc de mobilitat més sostenible, segura, accessible i saludable. Aquest pla vol posar les bases del futur model de municipi en temes de mobilitat.