La Càtedra Tom Sharpe ja és una realitat
La Universitat de Girona i la Fundació Tom Sharpe, amb seu a Palafrugell, han signat un conveni de col·laboració pel patrocini de la Càtedra Tom Sharpe. Per mitjà d’aquesta càtedra, la Universitat de Girona portarà a terme activitats relacionades en la docència i investigació de la figura de Tom Sharpe i la seva obra. La presentació oficial es farà al mes de setembre a la Universitat de Girona.
La Càtedra Tom Sharpe tindrà com a missió col·laborar i impulsar la difusió de la llengua i la literatura angleses entre la comunitat universitària i el públic lector en general i establirà convenis de col·laboració amb l’Institut de Ciències de l’Educació i el Servei de Llengües Modernes de la Universitat de Girona.
Aquesta iniciativa és una bona noticia per Palafrugell, que es reforça com a centre cultural de prestigi, amb la Fundació i la Càtedra Josep Pla i la Fundació i la Càtedra Tom Sharpe, ambdues dirigides pel mateix director, el professor de la Universitat de Girona, el Dr. Xavier Pla i Barbero.
Tom Sharpe i Llafranc
L’escriptor Tom Sharpe va arribar a Llafranc l’abril de 1992 i en va fer la seva residència fins a la seva mort, el 6 de juny 2013. Sharpe va quedar enamorat dels catalans, del paisatge i del ambient de Llafranc. Aquí va escriure els seus últims llibres, “Wilt s’ha perdut, “Els Grope”, i “L’Herència de Wilt”.
En el seu testament va nombrar marmessora i propietària del seu llegat a Montserrat Verdaguer que, al 2016, va cedir el fons documental de l’escriptor en dipòsit a la Biblioteca de la Universitat de Girona. Actualment, el Fons Tom Sharpe forma part del Fons Personal de la Biblioteca del Barri Vell de la UdG.
L’Ajuntament de Palafrugell col·labora amb la Fundació Tom Sharpe, a través de les àrees de Cultura i d’Educació, contribuint al finançament de les diferents tasques que duu a terme la fundació i amb els Premis Tom Sharpe, que promouen l’anglès en els joves de Palafrugell.