L’associació palafrugellenca Unitat Solidària dóna suport al foment de l’educació a zones rurals de Guatemala
L’associació palafrugellenca Unitat Solidària, que treballa en projectes de cooperació des de fa 24 anys, ha pogut tirar endavant un projecte de cooperació vinculat a l'educació a Guatemala, concretament en aquelles zones rurals amb un índex més baix de persones escolaritzades.
D’aquesta manera, Leti López, una jove de la localitat de Xela (Guatemala) ha pogut realitzar els seus estudis gràcies a l’aportació de l’associació amb seu a Palafrugell. La noia ha estat durant aquestes dies a Palafrugell en una visita que ha pogut fer al municipi de la mà de l’associació i ha estat rebuda a l’Ajuntament per l’Alcalde en funcions Josep Piferrer i la regidora de cooperació en funcions, Maite Frigola. La jove és provinent d’una zona rural del país que té un baix índex de persones escolaritzades, i gràcies a aquesta acció solidària, ha estat la primera noia de la seva comunitat a comptar amb una formació acadèmica, la qual no hagués estat possible sense el suport de l’entitat social.
Unitat Solidària
Les finalitats de l'associació són: facilitar ajut humanitari i econòmic a comunitats concretes d'arreu del món, que per la seva situació geogràfica quedin fora o gairebé fora de l'abast del seu propi govern; dur a terme les campanyes i activitats necessàries per promoure i obtenir ajuts econòmics per a les esmentades comunitats; dur a terme o organitzar xerrades sobre conflictes determinats de les comunitats objecte de suport; coordinar amb altres entitats amb fins similars, comissions o grups de treball que tractin sobre els problemes específics o d'actualitat de les esmentades comunitats; i dur a terme tots els actes que siguin possibles per generar fons suficients per al sosteniment dels projectes objecte d'aquestes finalitats.
Leti López, acompanyada d’uns familiars, de l’alcalde en funcions de Palafrugell Josep Piferrer, la regidora de cooperació en funcions Maite Frigola i el president d’Unitat Solidària Jordi Domingo.