El Museu del Suro, seu del congrés ‘Cork in Science and Applications’
El Museu del Suro acull avui i demà el congrés ‘Cork in Science and Applications’, organitzat per l’Institut Català del Suro (ICSuro). Durant el Congrés, ponents internacionals donaran a conèixer les últimes innovacions en suro, des del seu ús a la indústria vitivinícola fins a les noves aplicacions en altres sectors com l’aeronàutic o l’automoció. A més aquestes jornades, serveixen de presentació oficial de la nova etapa de l’ICSuro.
En aquest ‘Cork in Science and Applications’, intervenen ponents de països com Portugal, França, Canadà, Itàlia o Polònia, com Thomas Karwobiak, professor de la Universitat de Borgonya (França), que parlarà sobre la transferència d’oxigen a través del tap de suro, Cristina Verissimo, de la Universitat de Dalhousie (Canadà) que explicarà els nous usos del suro a l’arquitectura, o Vanda Oliveira, de la Universitat de Lisboa (Portugal), que farà una ponència sobre com afecta la sequera al creixement de l’alzina surera. Avui dimecres, a la tarda se celebrarà una xerrada oberta al públic sobre màrqueting i vi.
Els principals patrocinadors del CSA’19 són el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, l’empresa surera J.Vigas, l’Ajuntament de Palafrugell, el Centre de la Propietat Forestal i l’empresa Agilent Technologies, les empreses sureres Grup Oller i Trefinos, la Universitat de Girona, Europe Direct Girona, la Universitat de Borgonya, la empresa surera Manuel Serra i l’agrupació de productors de suro Quality Suber.
En aquesta nova etapa, la Fundació Institut Català del Suro vol consolidar el seu lideratge en investigació i en divulgació del sector surer, un sector amb molta projecció gràcies a la seva sostenibilitat intrínseca, que el posiciona com a paradigma de la nova bioeconomia circular.
Albert Hereu, director de l’Institut Català del Suro, durant la inauguració del congrés ‘Cork in Science and Applications’, aquest matí al Museu del Suro de Palafrugell.