El fesol d’ull ros s’adhereix a la Marca de garantia Productes de l’Empordà
L’Hotel-restaurant Casamar de Llafranc ha acollit la presentació de l’adhesió del fesol de l’ull ros a la Marca de garantia Productes de l’Empordà. L’acte ha comptat amb la presència dels productors d’aquesta varietat de fesol, del vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Joaquim Felip, i del conseller comarcal del Baix Empordà Arturo Prades.
El fesol d’ull ros és el vuitè producte que s’adhereix al distintiu de qualitat alimentària Marca de garantia Productes de l’Empordà, la poma de relleno, l’arròs de Pals i la gamba de Palamós.
El fesol d’ull ros, també conegut com a fesol menut o banyolí, és una varietat de llegum típica de l’Alt i el Baix Empordà i del Pla de l’Estany i que ha estat conreada des de molt antic. És un fesol de calibre petit, de sabor suau i de pell fina, que permet una cocció fàcil.