Capitania Marítima de Palamós i l’Ajuntament acorden alguns canvis en l’abalisament i les zones de banyistes a Tamariu i Calella
L’Ajuntament de Palafrugell mantindrà les reunions periòdiques amb Capitania Marítima de Palamós per tal de fer un seguiment curós dels canvis realitzats en l’abalisament i les zones de banyistes de Tamariu i de Calella de Palafrugell.
Després de la reunió entre les dues administracions aquest migdia, s’ha arribat a l’acord que l’ajuntament col·locarà elements d’unió entre les boies distribuïdes de forma perpendicular a la costa, que delimiten més clarament la zona de seguretat del bany i es procedirà a la instal·lació d’unes “línies de vida”, que permeten el descans dels banyistes dins de la zona de seguretat.
Al mateix temps, Capitania Marítima té compromís de realitzar un control per part de la patrullera costera de la Guardia Civil per avaluar l’efectivitat de les mesures preses i comprovar la seguretat en totes les zones d’accés públic.
Des de l’Ajuntament de Palafrugell se segueix mostrant el suport a les inquietuds manifestades per les Associacions de Veïns i Amics de Tamariu i de Calella de Palafrugell (AVAT i AVAC) respecte als canvis d’abalisament respecte a la situació de temporades anteriors.
Seguint les noves prescripcions, d’obligat compliment, establertes des de Capitania Marítima de Palamós, alguns espais de les cales de Calella de Palafrugell i Tamariu, havien vist alterats la seva distribució i el seu sistema d’abalisament. El canvi de sistema d’abalisament representa una separació més gran entre les boies i que aquestes no estiguin acordonades entre elles, fet que provoca que, en cales de les característiques com les de Calella i Tamariu, els banyistes puguin confondre’s i travessar, per desconeixement, l’espai amb les barques amb el perill que aquest fet comporta. A més, es considera que l’absència de la cordada de flotadors també suposa un risc addicional per a les persones amb mobilitat reduïda, d’avançada edat i pels menors, en definitiva per a qualsevol persona que pateixi un contratemps mentre neda. El fet de no disposar d’un element com aquest, on poder agafar-se i, si és el cas, demanar ajuda suposa un risc addicional innecessari. D’altra banda, l’actual distribució també contempla que en llocs on el bany fins ara era habitual, enguany hi sigui prohibit. En aquest cas, els dos exemples més evidents són els de la zona de llevant de la platja de Tamariu i la zona coneguda com “la trona” al Canadell, espais freqüentats habitualment per famílies i mainada, i on ara n’està prohibit el bany degut a que són zona de pas de les embarcacions. En aquestes zones concretes Capitania mantindrà l’actuació tal i com es troba en l’actualitat per motius de seguretat.
Platja de Tamariu.
Platja del Canadell.