La tradicional Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell ha celebrat la seva 51a edició
Unes 30.000 persones han gaudit aquest 1 de juliol, malgrat la presència de pluja durant una estona, de la tradicional Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell.
La 51a edició de la Cantada suposava un cop més, una manifestació de cultura popular amb una força estètica inigualable gràcies a l'auditori muntat per a l'ocasió a la platja de Port-Bo i les seves conegudes "voltes". Les propostes escèniques de les millors formacions del gènere i el tradicional final amb els mocadors al vent al compàs de la popular havanera La "bella Lola" va ser un dels moments més potents i esperats de l'estiu a Catalunya. Cada any, més de 30.000 persones aproximadament es reuneixen al voltant de les havaneres de Calella per deixar-se hipnotitzar per la màgia de l'ambient que es crea, assegudes entre les roques o en les seves diferents platges, equipades per a l'ocasió amb pantalles gegants, o en les més de 200 embarcacions amarrades. L'espectacle compta amb una atenció mediàtica a l'alçada dels principals esdeveniments de cultura popular coneguts.
D’altra banda, al igual que l’any passat, un autobús llançadora gratuït, que patrocina l’empresa SARFA, i que va comunicar Palafrugell amb Calella el dissabte 1 de juliol per tal de fer més fàcil d’accés a la Cantada d’Havaneres. Per a l’ocasió es va habilitar una gran zona de pàrquing a l’espai firal de Palafrugell, punt des d’on sortia l’autobús, que unia, per l’Avinguda del Mar, l’Espai Firal (Palafrugell) amb l’Avinguda Joan Pericot i Garcia (Calella), amb una periodicitat de 15 minuts. Un ampli horari, que va començar a 2/4 de 6 de la tarda i es va allargar fins a 2/4 de 2 de la matinada, per incentivar l’ús del transport públic per descongestionar i facilitar l’accés a Calella, el retorn al nucli de Palafrugell i afavorir la mobilitat, tant de les persones que s’hi van de desplaçar per motius de feina com per gaudir de l’activitat. El servei va ser utilitzat per prop de 900 persones.
Aquest acte, que té els seus orígens l’any 1966 amb una trobada de cantaires a la taverna de Can Batlle, va tenir ja des de l’inici un gran èxit i això va obligar als organitzadors a repetir l’acte a la platja d’en Calau. A partir de l’any 1969, l’Associació d’Amics de Calella, organitzadora de la Cantada en aquell moment, va decidir traslladar-la a la plaça del Port Bo, on es celebra actualment sota l’organització de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell.