Cloenda de la 1a Trobada d’Economia i Reptes Socials Cap Roig 2017
La primera Trobada d’Economia i Reptes Socials Cap Roig 2017 que ha tingut lloc al Museu del Suro de Palafrugell els dies 9 i 10 de març ha finalitzat amb una conferència per analitzar com han estat els primers anys del segle XXI.
La sisena sessió que ha tancat la primera Trobada, ha tingut per títol Un convuls inici de segle XXI a càrrec de l’escriptora i premi Internacional Catalunya 2003, Nawal El Saadawy i del director de l’edició catalana del diari El País, Lluís Bassets. La conferència s’ha centrat en les problemàtiques que hi ha actualment al món, com els moviments migratoris, l’opressió de les dones, així com, el tracte desigual que reben respecte els homes. D’altra banda, també s’ha tractat el tema de les mutilacions genitals, com un problema que va més enllà de les conseqüències físiques.
En aquesta darrera ponència, com en les cinc anteriors que hi ha hagut en els dos dies de Trobada els assistents han omplert l’aforament de l’Auditori del Museu.
Segons l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández “ha estat una Trobada on s’ha parlat d’economia, de democràcia, d’educació, d’Europa,etc... S’ha posat de manifest que en els últims anys el capitalisme ha generat unes desigualtats i des de les institucions s’han d’acotar aquests desajustos produïts. Aquest vol ser un espai de reflexió que és diferent i que vol caminar cap a una economia més justa.” Al mateix temps l’alcalde ha destacat que la 1a Trobada d’Economia i Reptes Socials aporta un valor afegit al municipi.
Des de la Fundació “la Caixa” i l’Ajuntament de Palafrugell es valora la primera Trobada d’Economia i Reptes Socials centrada en el treball en temps de globalització i revolució tecnològica com la primera de moltes degut al caràcter social de les conferències que han d’ajudar a fer una economia més solidària.