26a edició de la Garoinada, del 13 de gener al 30 de març
L’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell organitza, del 13 de gener al 30 de març, la vint-i-sisena edició la campanya gastronòmica degana de Catalunya: “La Garoinada”.
Els restaurants participants de l’edició d’enguany són: La Xicra, Pa i Raïm i Xadó, de Palafrugell; El Far, La Llagosta, Llafranc, Llevant i Terrassa Terramar, de Llafranc; i El Clot dels Mussols (Hotel Tamariu) i Can Martí Patxei, de Tamariu.
Els restaurants oferiran un menú que consistirà en un entrant de garoines, un primer plat a triar entre fideus a la cassola o bé un plat alternatiu diferent en cada restaurant i unes postres amb recuit. Aquests menús aniran maridats amb vins del celler Espelt. El preu del menú variarà entre 38€ i 45€, depenent de l‘establiment, i també hi inclou el cafè.
A banda, i com ja va sent habitual, s’han dissenyat diferents fórmules molt competitives per venir a passar un cap de setmana de Garoinada a Palafrugell que inclouen el menú i l’allotjament en algun dels prestigiosos hotels del municipi, o sortides en vaixell d’època (el Rafael) per conèixer l’entorn i entrades per visitar els diferents equipaments culturals del municipi (Fundació Josep Pla, Fundació Vila Casas Can Mario, Museu del Suro, Jardí Botànic Cap Roig...) així com un val de descompte a Vins i Licors Grau, patrocinador de la campanya.
Com també és habitual que el cartell de la Garoinada sigui obra d’un reconegut artista local: Modest Cuixart, Tano Pissano o Rosa Aguiló, entre altres, han realitzat el cartell de passades edicions. El cartell d’enguany és obra del pintor i escultor Pere Amilibia .
L’any 1992 el Patronat Municipal de Turisme de Palafrugell inicià el que seria la primera campanya gastronòmica de Catalunya. Des d’aquella primera edició, l’objectiu d’aquesta campanya ha estat promoure la cuina de Palafrugell com una cuina de qualitat, amb productes de la terra i tradicionals, i alhora fer-la extensiva des dels restaurants del municipi, que donen fe del bon nivell gastronòmic del municipi a tot el país.
Al llarg de les darreres edicions, els restaurants que han participat en aquestes Garoinades han vetllat per la sostenibilitat del producte central d’aquesta campanya, les garoines. Aquests restaurants sempre han tingut un comportament exemplar i respectuós amb les garoines, fet que es reflecteix en l’adquisició exclusiva a mariscadors professionals.
Per a més informació consulteu www.garoinada.cat