Més d'un centenar de persones es reuneixen a plaça Nova per dir NO a la violència masclista
Coincidint amb el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les dones, el 25 de novembre, ha tingut lloc a plaça Nova la setena encesa d’espelmes i la presentació del videoclip de la cançó Vull volar del grup Festuc, que ha estat creat per aquesta ocasió. Els parlaments institucionals de la regidora de Benestar Social, la regidora de Joventut i de membres del grup musical. L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, ha tancat els actes.
Enguany el projecte de caràcter musical ha comptat amb la col•laboració del grup palafrugellenc Festuc, format per joves de 16 i 17 anys, que han creat la cançó “Vull volar” amb la intenció de promoure la igualtat i d’encoratjar les dones que pateixen violència masclista. El tema s’ha registrat a l’estudi de gravació de l’Àrea de Joventut de Palafrugell (Can Genís) amb la col•laboració d’Albert Such.
Aquest és el quart any consecutiu que des de Palafrugell s’impulsa un projecte similar amb la voluntat de donar veu als joves per mitjà de diferents disciplines artístiques. Com a novetat, el videoclip que acompanya la cançó ha estat subtitulat en anglès, gràcies al suport d’Europe Direct i de Joe Hogan, amb l’objectiu de difondre’l a nivell internacional. També s’ha projectat el making-off del procés d’enregistrament que s’ha dut a terme entre els mesos de juliol i novembre, en un clip gravat i editat pel palafrugellenc Pol Àlvaro. A partir del 26 de novembre el videoclip de la cançó, obra de Cristian Garcia, Pau Brugera i Lluís Fonalleres, es podrà trobar a les xarxes socials de l’Àrea de Joventut.
D’altra banda, fins al 26 de desembre al Teatre Municipal, es pot veure l’exposició fotogràfica Muñecas, de Sergio Sabini. El que es pot veure a Palafrugell és una sèrie de fotografies de nines preses principalment a Els Encants de Barcelona -i també en altres llocs-, tal qual es trobaven exhibides en els diferents espais que els comerciants disposen. Es presenten vuit sèries de fotografies que es corresponen amb altres tants textos: declaracions, articles, testimonis i entrevistes a dones maltractades, al•ludint tots ells a les diferents formes de violència masclista. La sèrie té com a colofó una foto d’un grafit pres a la ciutat de Montevideo que expressa: “¿Ets dona o ets dona d’un home?” i la relació de dones víctimes de violència de gènere en els darrers anys.