Experts mundials donaran a l’Escola d'Estiu Jordi Comas les claus de la indústria 4.0
El pioner a Internet, Andreu Veà, i altres especialistes de gran renom oferiran, el 10 de juny a Palafrugell, una intensa jornada de formació.
La consellera Neus Munté serà present a la inauguració, el 9 de juny, i es farà una entrega de reconeixements a tres empreses gironines.
El model industrial avança cap a la fabricació informatitzada i cap als processos interconnectats. L’anomenada Indústria 4.0 és un dels grans reptes de les empreses, per tal d’adaptar-se a aquesta nova revolució i aprofitar les noves tecnologies i el món d’Internet per no perdre el tren de la innovació. Per aquest motiu, l’objectiu de la V Escola d’Estiu Jordi Comas, que se celebrarà el 9 i el 10 de juny al Museu del Suro de Palafrugell, serà convertir-se en un gran espai de reflexió al volant d’aquest tema, amb la presència dels millors experts, com són el president de la Internet Society, Andreu Veà; i Javier Ideami, fundador d’un gran nombre de projectes.
Sota el lema El nou repte: La Indústria 4.0, l’Escola reunirà al Museu del Suro de Palafrugell experts de gran renom i es convertirà de nou en un gran escenari de formació. La directora de continguts de l’Escola, Montse Guardia, destaca que “l’escola és una jornada on es profunditzarà en el model de la indústria 4.0”.
L’Escola d’Estiu Jordi Comas està organitzada per l’Escola de Negocis de la FOEG (ENF), amb la col•laboració de l’Ajuntament de Palafrugell i l’Escola d’Alta Direcció i Administració (EADA). El 9 de juny es farà l’acte d’inauguració, que començarà a les 19:00h. Els parlaments d’obertura aniran a càrrec de la consellera de Presidència, Neus Munté; l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández; el president de la FOEG, Ernest Plana; i el director general d’EADA, Miquel Espinosa, i es farà una entrega de reconeixements a una empresa de llarg recorregut: Rieju, i a dos empreses que són exemples de casos d’èxit: Hohner, i Vins i Licors Grau. També es farà un agraïment als empresaris que han participat fins ara al projecte Jo de gran vull ser com tu. Tot el programa es pot consultar a: www.escolaestiujordicomas.cat.
La formació del dia 10 de juny s’iniciarà a les 9:30 del matí i la primera ponència se centrarà en L’Internet de les coses, cap a l’economia dels serveis, a càrrec del professor d’EADA Josep Lluís Sánchez Brugarola, que ha treballat en múltiples projectes d’implantació de la innovació. A les 11:45h Andreu Veà, nascut a Sant Feliu de Guíxols i un dels grans experts mundials d’Internet, pronunciarà una ponència amb el títol Internet i la seva història. Veà és molt conegut pels seus treballs sobre la història d’Internet, una investigació que li ha permès entrevistar i enregistrar a més de 350 pioners del sector. Va ser nomenat Digital Champion for Spain a finals de 2014. Els Digitals Champions són ambaixadors de l’Agència Digital nomenats pels estats membres de la Unió Europea per ajudar les administracions, empreses i ciutadans a digitalitzar-se.
A les 16:30, l’expert Javier Ideami pronunciarà una ponència amb el títol La divergència creativa com a motor de salut empresarial i personal. En aquesta ponència s’exposarà com utilitzar exercicis multisectorials per accelerar el procés de generació d’idees i solucions originals i innovadores, a partir de l’anomenada metodologia de la torxa, originada a Silicon Valley. També la importància de realitzar un entrenament regular dels nostres músculs creatius per equilibrar els analítics. Ideami és un director creatiu multidisciplinar, que ha fet conferències en auditoris de gran prestigi, des de les universitats de Stanford i Berkeley a Califòrnia, a la central de la FAO/ Nacions Unides, el centre financer de Londres, la facultat d’arquitectura de la Universitat de Roma, i a la Conferència Internacional sobre Diplomàcia Cultural de Berlín, entre altres. Ideami ha rebut un gran nombre de premis.
Es farà una Hackathon per tal de crear una nova aplicació per a la indústria surera amb motiu del 25 aniversari de l’Institut Català del Suro.
El 10 de juny, en el marc de l’Escola d’Estiu, es farà una Hackathon per tal de crear una nova aplicació, en una activitat que es durà a terme al Museu del Suro i Torre de Can Mario, amb una entrega de premis per a l’equip guanyador.
La FOEG destaca que aquest 2016 es pot definir com l’Any de la Indústria 4.0, ja que la propera revolució que vindrà serà l’anomenada Internet de les coses (Internet of Things- IOT). “Tots som conscients del gran impacte que ha significat l’Internet de les persones, però és difícil d’imaginar la revolució que pot comportar si, en lloc de les persones, són els objectes els que estan interconnectats per mitjà de la xarxa. Aspectes que tot just ara es presenten com a emergents, com el Big Data, la reinvenció dels processos productius o la robòtica social, veuran incrementats de manera radical el seu pes específic i això suposarà modificar aspectes com al producció de béns de tot tipus, la seva logística i els models de negoci”, indica la FOEG.
Un any més, es podrà seguir tota l'activitat i les conferències de l'Escola d'Estiu a través de les xarxes socials de la FOEG a Facebook (LaFOEG) i Twitter (@LaFOEG) i amb l'etiqueta #EEJComas. Per a confirmacions i inscripcions es pot enviar un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucar al 972 21 55 34.