Sis grups finalistes al concurs de cuina de l’Empordà “Fem Bullir l’Olla 2015”
Sis grups seran els finalistes del concurs de cuina per a estudiants Fem bullir l’olla 2015, que ha organitzat el Consell Comarcal del Baix Empordà amb l’objectiu de fomentar la cuina de l’Empordà entre els estudiants de gastronomia i agroalimentària, els futurs professionals. Els sis grups seleccionats hauran de realitzar, en directe, la seva recepta la tarda del 17 de març a la cuina de l’IES Baix Empordà de Palafrugell.
El sector gastronòmic i agroalimentari de la comarca s'ha implicat totalment en el concurs. Els principals premis són realitzar pràctiques en els restaurants Bo.TIC, Casamar i Els Tinars, tots ells guardonats amb una Estrella Michelin. Així com un lot de productes de Marca de Garantia de l’Empordà, realitzar un curs gratuït a l'Aula Gastronòmica o bé el taller de cuina marinera tradicional a l'Espai del Peix de Palamós.
El jurat serà presidit pel periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós i integrat per representants de la Cuina de l'Empordanet, El Plat Blau i l'Estació Nàutica de l'Estartit, així com d'Unió de Pagesos, la JARC i productors de Marca de Garantia Productes de l’Empordà.
Les receptes finalistes, i els seus creadors, són:
• “Mar i muntanya amb fesolets” (Walid i Isaac, PFI Guíxols Vall d’Aro)
• “Cua de rap farcida amb gambes” (Oussama i Andrés, PFI Palafrugell Palamós)
• “Onades de tramuntana farcides” (Irene i Meritxell, Escola Agrària Empordà)
• “Timbal de gambes i peus de porc” (David i Jordi, INS Baix Empordà)
• “Timbal de poma i botifarra dolça” (Jordi i Albert, INS Baix Empordà)
• “Poma de cor dolç amb salsa tofee” (Tamara i Dídac, JPO CC Baix Empordà)
Gràcies a la col·laboració amb l’Amical Wikipèdia les receptes i les fotografies seran accessibles per tothom a la galeria d’imatges de la Viquipèdia i al llibre de cuina catalana de Viquillibres. D’altra banda, també es poden veure totes les receptes a https://www.facebook.com/cuinadelemporda