AECORK premia l'Enoturisme, la RSC i el medi ambient en la XXIV edició dels premis Gla d’Or
L’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya, AECORK, ha celebrat la XXIV edició dels premis Gla d’Or, al Mas Marroch (Vilablareix, Girona).
L’esdeveniment ha estat presidit pel Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i ha reunit algunes de l es personalitats més importants de l’entorn surer, vitivinícola, gastronòmic i empresarial del territori català.
L’obertura de l’acte ha anat a càrrec del Conseller Pelegrí, el qual ha explicat que actualment té una vinculació més directa amb el sector surer des que el mes de juliol d’enguany va assumir el càrrec de president de l’Institut Català del Suro, del qual AECORK n’és membre i amb qui ha elaborat de manera conjunta un pla estratègic pels propers anys. Al mateix temps, ha exaltat al sector a seguir treballant amb el mateix rigor i professionalitat per tal de continuar oferint un producte d’alta qualitat als mercats nacionals i internacionals més exigents. Per finalitzar, ha deixat palès l’aposta i el recolzament del Departament d’Agricultura al sector surer.
Seguidament el president d’AECORK, Joan J. Puig, en el seu discurs, ha fet una crida al sector del suro a treballar plegats i aprofitar sinèrgies per afrontar els reptes i seguir presents als mercats més competitius. Posant la mirada en la internacionalització del sector i reforçant la competitivitat empresarial. Tot seguit, ha presentat els guardonats d’aquest edició dels premis explicant que l’aposta per l’Enoturisme (Turisme Industrial en el cas del suro) és una
assignatura pendent i un valor afegit que les empreses podrien oferir. Pel que fa a la RSC, el sector surer hi està plenament involucrat col·laborant amb entitats i causes diverses, així com acollint a treballadors disminuïts en algunes empreses. És evident que en l’àmbit del medi ambient, el sector és on hi juga un paper més directe, ja sigui pel producte suro: natural, sostenible, reciclable, biodegradable; com per l’eficiència de les seves empreses: petjada de
carboni negativa, biomassa, etc.
Referent als premis atorgats per AECORK, els guardonats d’enguany, corresponents al 2013, han estat:
En l’àmbit de l’Enoturisme:
RECEVIN (Xarxa Europea de Ciutats del Vi) ha recollit el premi Sr. Pietro Iadanza, president. Per la promoció de la Cultura del Vi en tot Europa i per instaurar la celebració del Dia Europeu de l’Enoturisme.
ACEVIN (Associació Espanyola de Ciutats del Vi) ha recollit el premi Sr. Diego Ortega, president.
Per la promoció de la cultura i les ciutats espanyoles del vi a través de “ Las Rutas del Vino de España”.
En l’àmbit de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC):
LUIS CONDE, president i fundador del Grup Seelinger i Conde; vicepresident i fundador de la Fundació El Trampolí.
Per a la tasca de RSC a l’Associació “El Trampolí” de La Bisbal d’Empordà, treballant per donar resposta a les necessitats de persones amb discapacitat psíquica en tots els àmbits de la seva vida, per tal d’integrar-se en la societat, superar les dificultats, potenciar les capacitats creatives d’aquestes persones i contribuir a la sensibilització de la societat en general.
En l’àmbit del Medi Ambient:
MARTÍ BOADA, naturalista i Doctor en Ciències Ambientals.
Per la tasca que realitza en defensa del suro i la difusió que en fa en mitjans de comunicació, llibres i presentacions. Pel treball realitzat com a investigador de la UAB (ICTA) conjuntament amb el sector surer “El valor dels serveis ambientals de les suredes de Catalunya”.
La cloenda de l’acte ha anat a càrrec de Josep Roca, sommelier del Restaurant Celler de Can Roca, segon millor restaurant del món, el qual sempre ha tingut un vincle molt proper amb el sector surer, exaltant les seves propietats com a producte de proximitat i de qualitat.
Seguidament a l’entrega de premis, s’ha realitzat el sopar institucional amb la col·laboració dels vins Abadal i el cava Gramona. Així mateix, l’acte ha comptat amb la col·laboració de Bureau Veritas, La Caixa, Casanovas, Banc Sabadell, ERM i GM Formación y Prevención.
Foto:Berta Pahissa