Palafrugell acollirà un acte de commemoració del bicentenari del naixement de Bakunin, el qual comptarà amb la presència de la neboda besnéta del filòsof rus
La Universitat Lliure de l’Empordà i el Cercle Pedra Tallada, organitza amb la col•laboració de l’Ajuntament de Palafrugell, en ocasió de l’any de la commemoració del bicentenari de Bakunin, un taula rodona que comptarà amb la participació de Tatiana Bakunin (neboda besnéta) del filòsof i pare de l’anarquisme social.
L’acte, sota el títol “Bakunin actualitat del seu pensament i la seva herència”, tindrà lloc el proper dia 15 de novembre a les 16.30h al Centre Municipal d’Educació de Palafrugell i servirà per traçar un recorregut sobre el pensament de la figura de Bakunin, des d’una visió íntima i personal. Al mateix temps, dins aquesta jornada, Quim Besora, regidor d'IC-V de Reus, dissertarà sobre "Anarquisme i Maçoneria a Catalunya".
Mijaíl Aleksándrovich Bakunin, va pertànyer a la primera generació de filòsofs anarquistes, considerat el pare i impulsor del anarquisme col·lectivista, va néixer el 30 de maig de 1814 a la localitat de Torzhok a Rússia.
El 1868 va fundar l'Aliança Internacional de la Democràcia Socialista, el programa reivindicava una sèrie de reformes constituents bàsiques de la seva doctrina política:
• La supressió dels Estats nacionals i la formació en el seu lloc de Federacions constituïdes per lliures associacions agrícoles i industrials.
• L'abolició de les classes socials i de l'herència.
• La igualtat de sexes.
• L'organització dels obrers al marge dels partits polítics.
Propugnà una unió d'estats europeus, des de la llibertat de cada poble.
D’altra banda, la Universitat Lliure de l'Empordà segueix treballant amb l’objectiu de convertir-se en un referent per a l'extensió cultural, mitjançant la convocatòria anual de cursos i activitats culturals. La Universitat Lliure de l’Empordà, en tant que Universitat Popular i d'extensió cultural, es proposa mantenir una relació estreta amb tots els centres d'Alts Estudis i Universitats Públiques de Catalunya i de Girona en particular i relacionar-se amb la Xarxa Vives d’Universitats que constitueix una plataforma única que aporta valor afegit a les universitats dels territoris de parla catalana, i per a tota comunitat universitària i per a la societat; obtenint-ne el reconeixement, l'empara i la validació dels cursos i les activitats formatives i culturals, que formen part dels seus objectius.