Josep Roca, la Federació Espanyola del Vi, Alan Limmer i Paul White, premis Gla d'Or
08/07/2010
L'Associació d’Empresaris Surers de Catalunya, AECORK va reunir algunes de les personalitats més importants de l’entorn surer, vitivinícola i gastronòmic a la seva nit de gala al Mas de Torrent Hotel & Spa (Torrent, Girona).
Francesc Jiménez, com a nou President d’AECORK, feia el discurs d’obertura de l’acte agraïnt al seu predecessor, Enric Vigas, la feina al capdavant de l’Associació i desitjant-li el millor dels èxits en la nova etapa com a President de Celiège (Confederació Europea del Suro), “enfocant la seva mirada a Europa, el marc on el suro és juga avui la major part del seu futur” afirmava Jiménez.
Els guardonats van ser: ALAN LIMMER, químic, enòleg i cellerer de Nova Zelanda i PAUL WHITE, periodista i crític de vins de Nova Zelanda. Per els seus articles i estudis en els que comparen les qualitats i funcionalitats de tap de suro i el tap de rosca, en els que es posicionen a favor del tap de suro amb arguments clarament contrastables.
JOSEP ROCA, Sommelier del Restaurant Celler de Can Roca (Girona). Per la seva trajectòria professional, la pedagogia amb els vins que ha transmès arreu, la tasca divulgadora del vi com a binomi amb el suro, per estar sempre al costat del nostre sector per la seva inestimable col·laboració i predisposició cap al suro.
Els guardonats d’enguany van coincidir en els seus parlaments que el suro no és només passat, sinó futur i que conforma una cultura, una indústria que ha avançat i s’ha adaptat als nous temps. El tap de suro preserva el medi ambient i és un producte que per les seves qualitat es l’ideal per al tapament de vins i caves.
En el seu discurs el President d’AECORK, manifestava que el sector surer és un clar exemple d’indústria moderna del segle XXI, amb una ferma aposta per el medi ambient, un sector modern amb tecnologia puntera, amb uns sistemes de qualitat i de seguretat alimentària molt lloables que asseguren que el producte arriba amb qualitats òptimes per el seu ús. Així mateix, va expressar la tasca de les associacions empresarials, que, com comentava “permeten l’acció conjunta del sector”.
A l’acte hi han assistit prop de 100 persones provinents de l’entorn vitivinícola i entorn empresarial, a més de les personalitats polítiques i mitjans de comunicació.