Caves Recaredo, Juli Soler i Álvaro Palacios premiats en la XXI edició dels premis Gla d’Or
L’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya, AECORK, va celebrar la XXI edició dels premis Gla d’Or, al Mas de Torrent Hotel & Spa (Torrent, Girona). L’esdeveniment va reunir algunes de les personalitats més importants de l’entorn surer, vitivinícola, gastronòmic i empresarial, així com membres de l’Administració.
L’obertura de l’acte va anar a càrrec de Francesc Jiménez, president d’AECORK, amb el seu discurs de benvinguda i agraïment als assistents i als guardonats. El president va demanar que es defensés conjuntament la funció social de l’empresari com a persona que crea ocupació, per tal de poder sortir de la crisi en la qual està immers el país. Per això va reclamar el suport del Govern. El seu discurs però, va anar encaminat a pensar en un futur proper en el qual espera arribarem amb empreses més fortes i més competitives. Així mateix, va donar una mirada positiva reflexant l’increment en les vendes en el sector durant l’any 2010 d’un 7,5%. També va deixar constància de la importància de la conversió del sector surer en un sector modern gràcies a les innovacions tecnològiques dels darrers anys i va destacar la sostenibilitat del producte suro com a paradigma en aquest sentit.
Els guardonats d’enguany van ser: Caves Recaredo, per l’aposta de qualitat al tapar tot el procés d’envelliment dels seus caves amb tap de suro, essent una de les poques caves de Catalunya que utilitza el suro en la segona fermentació. Aquest fet comporta un plus de qualitat i un respecte al medi ambient, així com una valorització de les arrels i tradicions de la nostra cultura. Per la vinculació d’aquesta manera tan natural, el cava i el suro units en tot el procés. Per la difusió que realitzen d’aquest fet en fòrums i mitjans de comunicació.
Sr. Juli Soler, director i copropietari del Bulli, principal protagonista de la seva evolució des dels orígens fins al que és avui: el restaurant més influent de la història. Per la seva professionalitat i treball rigorós el qual ha sabut crear un nou concepte de restauració i gastronomia i, al mateix temps, envoltar-se de professionals de l’hostaleria inquiets i innovadors.
Sr. Álvaro Palacios, un dels més prestigiosos enòlegs d’Espanya i un dels descobridors del potencial dels vins del Priorat. Per la qualitat dels seus vins i la seva projecció internacional com a enòleg i prescriptor.
Pel que fa a les paraules d’agraïment de Ton Mata, gerent de Caves Recaredo, van anar encaminades a la importància que sempre han donat al suro els seus antecessors familiars. Per tant, no en té cap dubte de confiar en el tapament per als seus caves.
Per altre banda, Juli Soler va manifestar la voluntat de dedicar un espai pel suro a la propera obertura de la Fundació Taller El Bulli.
Per finalitzar, Álvaro Palacios va fer un paral·lelisme relacionat amb la preservació del suro i la bodega, afirmant que formen part de l’estructura del vi i la seva salut.
El discurs de cloenda a càrrec del Sr. Josep Escorihuela, Director General de Medi Natural i Biodiversitat del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, apostant per la biodiversitat que comporta la indústria del suro, va deixar palès que des de l’Administració recolzarà la internacionalització de la indústria surera.
Seguidament a l’entrega de premis, es va realitzar el sopar institucional al Restaurant de la Piscina del Mas de Torrent Hotel & Spa, amb la col·laboració dels Vins Álvaro Palacios i Caves Recaredo. Així mateix, l’acte va comptar amb el patrocini del banc Sabadell Atlántico.