El Casamar de Llafranc obté la seva primera Estrella Michelin
El restaurant Casamar de Llafranc, de Quim Casellas, ha obtingut una estrella en la reconeguda guia Michelin 2012 d'Espanya i Portugal. El Casamar va començar a funcionar com a hotel l'any 1955, quan Joan Casellas i Maria Balaguer van transformar una casa d'estiueig de principis de segle XX en un petit hotel de 5 habitacions. Amb la transformació turística de principis dels anys seixanta es va ampliar fins a 20 habitacions, de les quals disposa actualment.
El Casamar, des de fa uns anys, ofereix una excel·lent relació qualitat-preu i destaca per la utilització de producte de proximitat, la sensibilitat per les produccions ecològiques, la col·laboració amb petits productors i la difusió d’aquests valors.
La seva cuina destaca per utilitzar bon producte amb fruits de mar i peix de llotja ideal per deixar-se aconsellar. La carta de vins posa a l’aparador un nombre important de propostes de registres del país, i té en un lloc destacat els de cellers de la DO Empordà Costa Brava.
D'altra banda, el cuiner Quim Casellas, de l’establiment situat a Llafranc, va un dels cinc seleccionats per optar al Premi Cuiner de l’Any que va promoure el Fòrum Gastronòmic i el Periódico de Catalunya en l'edició de l'any 2010. Tal i com es va fer en la seva primera edició, el 2009, l’objectiu era donar a conèixer i reconèixer la tasca dels cuiners emergents i emprenedors, joves valors i nous empresaris.
A les comarques gironines, el Celler de Can Roca de Girona manté les tres que ja tenia, i Les Cols d'Olot i el Miramar de Llançà també conserven les dues que ja tenien l'any passat. En canvi, com ja es preveia, perd les tres estrelles d'El Bulli de Ferran Adrià, que va tancar l'estiu passat.