La Diputació de Girona i l’Ajuntament de Palafrugell impulsen l’adequació d’un espai de la Fundació VIMAR que oferirà 25 places per a discapacitats
La Diputació de Girona i l’Ajuntament de Palafrugell han signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Vilagran Maristany (VIMAR) per a l’adequació del local municipal “La Bòbila” Centre Ocupacional del Baix Empordà. En el nou espai s’oferiran 25 places per a discapacitats, de teràpia ocupacional, reduint pràcticament en la seva totalitat la llista d’espera de persones que necessiten aquest tipus de servei laboral.
El pressupost total de les tasques necessàries és de 240.078,31 euros. La Diputació de Girona i l’Ajuntament de Palafrugell es comprometen, segons el conveni, a realitzar una aportació de 120.000 euros cadascuna de les institucions, distribuïdes en les anualitats 2014, 2015 i 2016.
L’objectiu principal de la signatura, que ha anat a càrrec del President de la Diputació de Girona, Joan Giraut; l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández i el President de la Fundació VIMAR, Claudi Mató, és el d’oferir suport econòmic per finalitzar les obres d’un centre que es troba en la darrera fase de construcció, ja que resten tots els interiors, juntament amb el mobiliari per tal de poder posar en funcionament la seva activitat.
“La Bòbila” és un centre ocupacional del Baix Empordà que es troba ubicat al carrer Joan Fuster núm. 16-24 de Palafrugell, sent un dels recursos de dia necessaris per atendre a les persones amb discapacitat d’aquesta comarca.
La Fundació Vilagran Maristany (VIMAR)
La Fundació VIMAR es va constituir el 5 de març de 1999, dóna suport a discapacitats del Baix Empordà i adreça bona part dels seus comesos a adreçar-se als municipis de la comarca del Baix Empordà en al recerca de solucions per tal de pal·liar l’actual situació deficitària d’equipaments dedicats al món de la discapacitat. Actualment disposen de serveis d’acolliment residencial a Palafrugell (Llar 2000 i el Carrilet), a Sant Antoni de Calonge i Sant Feliu de Guíxols.
La Fundació gestiona diferents habitatges adequats a les necessitats de les persones ateses amb l’objectiu de facilitar una llar de forma temporal o definitiva, amb un tracte familiar i la mateixa qualitat i estil de vida de la resta de la població. L’eix transversal en el que es basen els seus serveis és el foment de l’autonomia de les persones, potenciant al màxim les seves capacitats i autodeterminació.