El Festival de Robòtica Educativa, Palarobòtica arriba a la seva 5a edició
• Dues conferències han complementat la programació del Festival d’aquest any.
Durant la jornada d’aquest 5 d’abril s’ha celebrat a Palafrugell la cinquena edició del Festival de Robòtica Educativa de Palafrugell, organitzat per l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell i els centres educatius del municipi. El festival segueix creixent any rere any i ja és una trobada de referència en aquest àmbit. Aquest any aquest projecte va ser convidat a participar al Mschools dins el Mobile World Congress 2024.
Així doncs en aquesta edició hi ha participat aproximadament uns 1.000 alumnes d'I-5, 1r i 4t de primària i de diferents cursos de secundària de tots els centres educatius de la vila. D’altra banda, tal i com es va fer l’any passat, també s’han incrementat els espais de celebració de la trobada. Així, els espais són els de la Bòbila, la plaça de Can Mario, el Teatre Municipal i el Centre Municipal d’Educació, que ha acollit també algunes de les sessions.
Aquest any, la programació ha començat amb el “Bee Festival”, el qual està destinat a la robòtica infantil per a nens i nenes d'I-5 i 1r. I en paral·lel, l'“Steam Project”, que és una jornada de cocreació i robòtica per a l’alumnat de 4t de primària amb disseny i construcció d’un giny que dóna resposta a un repte. I finalment, el “Tecno Festival”, on l’alumnat de secundària mostrava els projectes que estan fent al centre on també s’ha desenvolupat un concurs de sumo.
Palafrugell va ser el primer municipi del Baix Empordà en organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques. Els objectius de la jornada són acostar la ciència i la tecnologia als infants i joves, fomentar la relació entre els i les alumnes de totes les escoles i instituts i mostrar a la població el treball a les aules.
Dues conferències
El Centre Municipal d’Educació i el Teatre Municipal han acollit les dues conferències d’aquest any. La primera, el dijous dia 4 d’abril, a 2/4 de 6 de la tarda al CME i que portava per títol “El pensament computacional al nou currículum”. La xerrada va anar a càrrec de l’equip Càtedra Tekhé i UdiGitalEdu.
Mentre la segona xerrada ha estat aquest matí a les 10h, al Teatre Municipal, on Cecilio Angulo Bahón, docent i investigador de la UPC ha parlat sobre els nous reptes de la Intel·ligència Artificial.