Un alumne de l’INS Baix Empordà guanya el Concurs Jove de Cocteleria de Catalunya a St. Pol de Mar
L'alumne David Torronteras de 18 anys i estudiant del PFI-PTT Palamós-Palafrugell del perfil Auxiliar d’Hoteleria: cuina i serveis de restauració, de l'Institut Baix Empordà de Palafrugell va resultar guanyador a la millor valoració en la categoria de destresa i habilitat en el 35é Concurs Jove de cocteleria de Catalunya organitzat per l'escola de direcció Hotelera de Sant Pol de Mar.
El còctel que va a elaborar té el nom de “Còctel Costa Brava”. Els ingredients són: Bíter Gran Reserva de la coneguda casa italiana MARTINI, ginebra Gin XORIGUER de Menorca, Xarop de Pera de la marca francesa MONIN, suc de magrana i finalment un toc decoratiu cítric a partir d'una rodanxa d'aranja. Una explosió exquisida i xocant al gust pel sabor brillant i mediterrani del gin, el caràcter amarg i aromàtic del bíter, el perfil versàtil del xarop de poma i el toc afruitat agredolç de la magrana, un fruit símbol d'esperança i eternitat.
L’alumne va acompanyar el còctel amb un molt bon maridatge combinant-ho amb una tapa elaborada amb productes de proximitat. Es tracta d'una cullera amb base de melmelada artesanal de taronja amarga amb romaní, del Museu de la Melmelada de Torrent, coronada per una anxova de l'Escala, producte que ens va traslladar a temps remots, quan grecs i fenicis van arribar a Empúries. Una tapa que realça el seu sabor quan la combinem amb el còctel “Costa Brava”, gustos de mar i muntanya, aromes d'herba i de fruita i contrastos que sintonitzen en una perfecta harmonia.
Aquesta combinació volia fer un homenatge al paisatge i l'essència del mediterrani i de la nostra generosa i espectacular Costa Brava, on va coronar amb el seu nom al seu còctel inèdit de creació.