Més de 200 docents participaran en una jornada sobre "El Projecte de Direcció dels Centres Educatius"
Els projectes de direcció dels centres educatius serà l'eix, entre els dies 9, 10 i 11 de novembre, d'unes jornades organitzades pel Vicerectorat de Recerca de la Universitat de Girona, el Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de Palafrugell. L'activitat es durà a terme entre l'Escola Torres i Jonama, l'Institut Frederic Martí Carreras, el Centre Municipal d'Educació i el Teatre Municipal de Palafrugell.
En el marc d'aquestes jornades, l'últim dia, el dissabte 11 de novembre, es farà una jornada específica sobre Reflexió i Intercanvi d'Experiències el la qual ja s'han inscrit més de 200 docents i directius d'arreu de Catalunya i de diverses comunitats autònomes de l'Estat.
Aquesta proposta se centrarà en l'anàlisi dels processos d'accés a la direcció dels centres educatius públics, a través d'un procediment selectiu, des de la prespectiva dels diversos sectors que hi intervenen. Segons va informar l'organització, s'hi aportaran els resultats d'una recerca realitzada prèviament.
A les primeres sessions, que es faran a l'escola d'educació infantil i primària Torres i Jonama i a l'institut de secundària Frederic Martí Carreras, s'hi compartiran experiències i projectes d'innovació que ja s'estan duent a terme en diversos centres. També s'exposaran estudis i comunicacions vinculades amb la temàtica de la Jornada. Fins ara, s'han presentat un total de vint-i-cinc comunicacions que es presentaran en diverses taules.
Els dies 9 i 10 de novembre, el CME acollirà un workshop sota el títol de "El projecte de direcció en la formació per a la direcció de centres educatius".
Aquestes sessions estaran obertes a professionals vinculats a la formació per a la direcció escolar, per analitzar i debatre el model de formació per a la direcció escolar, per analitzar i debatre el model de formació i el paper que ha de tenir el Projecte de Direcció. Hi participaran una setantena de professionals procedents de Catalunya i de 14 comunitats autònomes de l'Estat, així com també de Bèlgica i Equador.
La trobada se centrarà en l'anàlisi del Projecte de Direcció que, d'acord amb el que estableix la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i la LOMCE, constitueix un element clau per a l'accés a la direcció d'un centre educatiu. Es posarà atenció en els processos de formació per a accedir a la direcció de centres educatius.
La responsabilitat acadèmica de la jornada correspon al professor Joan Teixidó Saballs i al grup de recerca Bitàcola - GROC, adscrit a l'Institut de Recerca Educativa de la Universitat de Girona. Joan Teixidó és director del Postgrau en Direcció de centres educatius i autor del llibre El Projecte de Direcció a Catalunya, en procés d'edició, el contingut del qual serà analitzat i debatut pels participants.
En l'organització de les jornades de Reflexió i Intercanvi d'Experiències hi col·labora la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Mont-ras, la Fundació Josep Pallach i la Fundació Universitària Martí l'Humà.