Les ciències “pures” en la recerca sobre Prehistòria, propera conferència del cicle “El 7 a les 7”
El doctor en arqueologia prehistòrica per la Universitat Autònoma de Barcelona, Antoni Palomo, oferirà a Palafrugell, el proper dimarts 7 de març, a les 7 de la tarda, la conferència Les ciències “pures” en la recerca sobre Prehistòria. L’acte tindrà lloc al Centre Municipal d’Educació, emmarcat en les xerrades sobre ciència del cicle “El 7 a les 7” que organitza l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament.
Geologia, biologia, física, química i altres disciplines són algunes de les protagonistes de la propera xerrada, en tant que col•laboren amb l'arqueologia en la recerca sobre Prehistòria.
La Prehistòria és l'etapa més llarga de tota la història de la humanitat, període en el qual s'han esdevingut processos evolutius biològics i tecnològics enormes. En aquest llarguíssim període de temps diverses espècies humanes van desenvolupar habilitats tecnològiques que han tingut una gran transcendència per l'evolució humana.
La xerrada aprofundirà en els fets tecnològics cabdals de la Prehistòria, mitjançant la rèplica demostrativa de diverses maneres de treballar la pedra (sílex) per fer estris, emprant tècniques i materials idèntics als utilitzats pels homes i dones prehistòrics. I aportarà un fantàstic exemple del treball interdisciplinari que és tan propi de la ciència.
Antoni Palomo és doctor en arqueologia prehistòrica per la Universitat Autònoma de Barcelona , on actualment és professor associat. També és un dels fundadors i actual director d'Arqueolític. De la seva trajectòria professional podem destacar que ha treballat com a tècnic arqueòleg al Consejo Superior de Investigaciones Científicas a Madrid i a Barcelona. És un expert reconegut internacionalment en la fabricació i ús d'eines prehistòriques des d'una perspectiva experimental. Ha escrit més de 150 articles especialitzats sobre arqueologia i és coautor de 6 monografies especialitzades sobre diversos jaciments.