La recepta “Onades de tramuntana farcides” el concurs gastronòmic “Fem Bullir l’Olla”
L'aula de cuina de l'Institut Baix Empordà de Palafrugell va acollir la fase final del concurs Fem Bullir l'Olla, que organitzava el Consell Comarcal del Baix Empordà, amb la col•laboració del sector agroalimentari de la comarca, per promocionar els productes de proximitat.
Els alumnes, Carme i l'Ignasi, de l'Escola Agrària Empordà es van endur el guardó amb la seva recepta Onades de tramuntana farcides, davant de propostes com la Mar i Muntanya amb fesolets del PFI Guíxols Vall d'Aro; la Cua de rap farcida amb gambes del PFI Palafrugell Palamós; el Timbal de gambes i peus de porc de l'Institut Baix Empordà; el Timbal de poma i botifarra dolça del mateix centre i la Poma de cor dolç amb salsa de tofee del JPO CC del Baix Empordà; aquest darrer es va endur el guardó com a millor plat dolç.
Prèviament, els sis grups finalistes, sorgits d'una seixantena de propostes, van cuinar la seva recepta i després un jurat expert format per productors, cuiners o periodistes gastronòmics van provar els plats i van donar el seu veredicte.
En la presentació de la final, just abans que els estudiants es posessin a cuinar, el periodista gastronòmic Salvador Garcia Arbós va recordar la premissa bàsica que hauria de seguir, en la seva opinió, tot cuiner, ja que “si no pots millorar un producte millor deixar-lo com està”. I va advertit que a l'Empordà, amb aliments de primera qualitat, és una tasca difícil.
Finalment, l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, va destacar la importància d’un concurs d’aquestes característiques, esmentant que “la innovació, l'esforç i la formació són claus pel futur dels joves. I el concurs Fem Bullir l'Olla, que organitzava el Consell Comarcal i l'INS Baix Empordà, reuneix tots aquests valors”.