Es presenta el llibre “El carrer de la Caritat i la placeta d’en Bou” d’Anna M. Cuesta, Ramir Lacasa i Montse Miró
• Més d’un centenar de persones van assistir a l’acte de presentació que s’emmarcava dins el programa de Festa Major.
El pati de la Biblioteca de Palafrugell es va omplir de gom a gom amb més d’un centenar de persones en la presentació del llibre El carrer de la Caritat i la placeta d’en Bou, un acte que estava emmarcat dins la programació de la Festa Major 2024.
El llibre ha estat escrit per Anna M. Cuesta, Ramir Lacasa i Montse Miró i està estructurat en quatre grans apartats: una primera introducció; el carrer; les cases i les nissagues familiars.
En la introducció s’hi troba una visió arquitectònica a través del plànol tipogràfic del carrer que data de l’any 1914 i la mirada de Martí Pagès, arquitecte que també és veí del carrer. D’altra banda, la memòria d’infantesa de Lluís Molinas complementa aquesta primera part introductòria del llibre.
En la segona part, sobre el carrer, es pot descobrir com es va posar aquest nom a la via, els inicis abans d’existir el veïnat i l’antiga placeta d’en Bou fins a la seva desaparició.
En el tercer capítol, es recullen les principals cases i edificacions. Així es recullen les principals característiques de la seva arquitectura; els testimonis del passat; la tipologia de les cases i les cases més destacables i singulars que es troben a l’antiga placeta d’en Bou; al carrer de la Caritat.
I finalment, en el darrer capítol, es recullen els noms de les principals nissagues com: les famílies Vergonyós; Mascort; Capellà; Serra Ramon - Bofill – Deulofeu; Olivós - Ferrer Mascort; Jonama - Torres - Barris i Buixó; Gallart; Girbal; Granés; Poch-Girbau; Forgas - Bastons – Gurguí; Xicoira – Lloveras; Pibernus - Moya – Vilert; Frigola i la família Martínez – Arcas.
Finalment, cal destacar que per tal d’immiscir-se en temps passats, les autores i autor van comptar amb la col·laboració de diversos veïns i de gairebé totes les veïnes del carrer, que van fer l’exercici de buidar una part de la seva memòria històrica del segle XX, desenterrant records adormits que havien estat recopilats en part de vivències pròpies i en part de les tradicions orals. Records, anècdotes i històries que van ajudar a endinsar-se en la recerca del passat del carrer de la Caritat, que encara és viu en la memòria de molta gent.