La Consellera d’Agricultura inaugura la Fira de Vins i Caves de Catalunya
La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha inaugurat aquest vespre la 38ª Fira de Vins i Caves de Catalunya a la Costa Brava, juntament amb l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, i la presidenta de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre, Bàrbara Hallé.
En una trobada prèvia a Cal Ganxó, la consellera ha aprofitat la visita a Palafrugell per signar el Llibre d’Honor de l’Ajuntament i el Llibre de visites de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre.
La Fira de Vins i Caves de Catalunya té lloc a la Plaça de Can Mario des d’avui fins al diumenge 2 de setembre i combina vins i caves, gastronomia de “La Cuina de l’Empordanet”, música amb concerts de l’Street Jazz Costa Brava i cultura. En aquest sentit, el Museu del Suro, la Fundació Vila Casas i la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs tenen un gran protagonisme. Així doncs, aquestes entitats ofereixen jornades de portes obertes a les seves exposicions, durant la celebració de la fira.
L’objectiu de la Fira de Vins i de Catalunya és donar a conèixer l’àmplia gamma i la qualitat vinícola de les terres catalanes, oferint als visitants l’oportunitat de tastar vins i caves de diferents denominacions d’origen catalanes, amb especial protagonisme per les DO Empordà. En total, hi participen una vuitantena de cellers i més d’un centenar de referències diferents.
Els tastets i les degustacions de vins i caves es fan des de les 8 del vespre fins a les 12 de la mitjanit. Està previst que durant la Fira de Vins i Caves de Catalunya es serveixin més de 15.000 degustacions.
La Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre és l’entitat organitzadora de la fira i compta amb el suport de l’Ajuntament de Palafrugell, Prodeca, l’Obra Social “La Caixa”, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya (CCAM) i ‘La Cuina de l’Empordanet’.
Peu de foto: Teresa Jordà, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, i Bàrbara Hallé, presidenta de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre.
Peu de foto (d’esquerra a dreta) Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell; Teresa Jordà, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Bàrbara Hallé, presidenta de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre; Xavier Albertí, president de la DO Empordà; i Salvador Puig, director de l’INCAVI.