L’ICSuro i la Universitat de la Rioja signen un conveni de col·laboració per aprofundir en l’estudi de la interacció vi-suro
Els eixos principals d’aquesta col·laboració són la investigació, la formació i la realització de pràctiques d’estudiants d’enologia
La Universitat de la Rioja (UR) i l’Institut Català del Suro (ICSuro) han signat un conveni per impulsar la investigació i la formació dels futurs enòlegs en relació a la interacció dels taps de suro en l’evolució del vi en ampolla.
L’ICSuro va néixer el 1991 amb l’objectiu de promoure el desenvolupament de tota la cadena de valor del sector surer, a través de la innovació, la formació i la comunicació. D’altra banda, la UR va ser la pionera en implantar la titulació d’enologia l’any 1996.
La col·laboració acadèmica contempla que les dues entitats duguin a terme diverses activitats conjuntes entre les que destaquen:
- Promoure la visita d’estudiants d’enologia a l’ICSuro i a les empreses que elaboren taps de suro.
- Sessions de formació periòdica pels alumnes d’enologia en matèria de tapaments i últims avenços i innovacions en el binomi vi-suro.
- Col•laboració en projectes d’investigació pels estudiants d’enologia
- Intercanvi de coneixement en matèria de taps de suro i la seva relació amb el vi.
- Realització de les pràctiques de fi de curs dels estudiants de la Universitat de la Rioja al laboratori de l’ICSuro.
Un cop signat el conveni de col·laboració, l’ICSuro ja ha dut a terme la primera sessió formativa pels alumnes d’enologia, titulada “El suro en l’enologia”. En aquesta ponència s’ha explicat tota la cadena de valor del suro, des del bosc fins el producte final, passant per totes les etapes del procés de fabricació. Tanmateix, s’han explicat els controls de qualitat sobre el suro, així com, s’han realitzat uns exercicis d’anàlisi sensorial per a determinar les aromes propis i aliens al suro.
Tags: Palafrugell,, ICSuro,, Universidad de la Rioja, , Enologia,