Es presenta la 16a edició del Festival de Cap Roig
Ha estat presentada la 16a edició del Festivap Cap Roig que es desenvoluparà a partir del 8 de juliol i fins al 17 d'agost, i que omplirà amb la seva música l'escenari dels Jardins de Cap Roig, situats en un impressionant paratge davant el mar, entre els municipis gironins de Palafrugell i Mont-ras.
Les localitats per als 21 espectacles que es presenten en aquesta edició es posen a la venda a partir de les 10 del matí del dilluns 14 de març al web del festival: www.caproigfestival.com.
El director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró, va destacar que “per sisè any consecutiu, “la Caixa” manté el mateix compromís amb el Festival de Cap Roig, i seguirà treballant per potenciar l'impacte econòmic que genera en el territori, per incrementar el retorn a la societat i, sobretot, per consolidar-ho com una referència en l'àmbit de l'escena musical europeu i un programa per a tots els públics”.
Giró va destacar que “el valor singular i diferencial de Cap Roig és que té una quàdruple vessant: cultural, econòmica, social i gastronòmica i en totes estem compromesos a cercar l'excel·lència”.
Jaume Giró va subratllar precisament del vessant social del Festival: “Aquest any el certamen tornarà a incloure un concert solidari, que destinarà una part de la seva recaptació al Centre Ocupacional Tramuntana de Palafrugell, amb el projecte d'ampliació d'aules i menjador”. Durant el dia d'avui, precisament, es farà lliurament del xec solidari a la Fundació Oncolliga de Girona, per un import de 15.000 euros, corresponents a la part de la recaptació del concert de DeuDeVeu i In Crescendo (celebrat el 14 d'agost de 2015) i les aportacions posteriors de particulars i la mateixa Fundació Bancària “la Caixa”.
El director del Festival, Juli Guiu, es va mostrar satisfet pel cartell presentat enguany. “Hem aconseguit un equilibri perfecte entre els artistes internacionals, nacionals i catalans i amb un primer cap de setmana espectacular amb les actuacions de Manel i Rod Stewart. Presentem un cartell amb les millors gires internacionals del moment com és el cas de Rod Stewart, Santana, The Corrs o Status Quo; també comptem amb els millors artistes nacionals com Alejandro Sanz, Antonio Orozco, Malú o Manuel Carrasco; així com de l’escena catalana amb Manel, Sopa de Cabra o Els Catarres.
Seguim amb l'excel·lència de Cap Roig Mini amb un espectacle únic i fet a mida del Club Super 3 i el musical de Tarzan. I continuem amb l'eclecticisme que ens caracteritza per arribar al màxim número de públic possible”.
Cartell de primer nivell amb destacats artistes nacionals i internacionals
El cartell del Festival de Cap Roig reuneix tots els estils musicals, des del pop més local al rock més internacional. De la programació destaca el concert del cap de setmana de la inauguració a càrrec de Rod Stewart que, amb més de 200 milions de discos venuts i després d'anys sense trepitjar els escenaris del nostre país, arriba a Cap Roig amb el seu tour “From Gasoline Alley to Another Country Hits 2016” per recuperar en directe els seus èxits més coneguts i presentar els temes del seu últim disc “Another Country”.
La selecció internacional d'artistes continua de la mà de grans estrelles entre les quals també destaquen la llegendària banda de rock Status Quo que, després de diversos anys, torna al nostre país amb seu show en viu “Accept No Substitute”. Santana, guanyador de 10 Grammys i 3 Latin Grammys i considerat com un dels millors guitarristes del món, és una altra de les peces clau d'aquest Cap Roig 2016, on presentarà el seu recent estrenat àlbum, “Santana IV”, previst per al 15 d'abril. La banda irlandesa The Corrs, després de més de 10 anys separats, anuncien la seva tornada amb nou àlbum, “White Light”, que presentaran per primera vegada en la història de Cap Roig el 15 d'agost. Richard Ashcroft, referent del pop britànic, i el duo indie noruec Kings of Convenience completa la selecció d'artistes Internacionals del cartell de Cap Roig 2016.
Dins el panorama musical espanyol, Amaral, Love of Lesbian i Manuel Carrasco trepitjaran per primera vegada l'escenari de Cap Roig per cantar en directe els seus èxits més coneguts i els dels seus últims discos “Nocturnal”, “El Poeta Halley” i “Bailar el Viento”, respectivament. Rosario, Sergio Dalma, Antonio Orozco, Melendi i Malú tornen a Cap Roig per impregnar-nos del seu art i ensenyar-nos els seus últims treballs; i Alejandro Sanz, després del multitudinari èxit de la seva gira “Sirope”, no ha volgut faltar aquest any per oferir un nou concert. El pop-rock català, en aquesta nova edició, correrà de la mà de Sopa de Cabra, Manel i Els Catarres.
El Festival comptarà també amb una nit solidària, en què es podrà gaudir de la magnífica veu d'Ainhoa Arteta. Igual que cada any, una part de la taquilla que es recapti aquesta nit, juntament amb les aportacions que es podran realitzar durant un període establert, es destinaran a una causa benèfica que aquest any és el Centre Ocupacional Tramuntana de Palafrugell, amb el projecte d'ampliació d'aules i menjador.
La programació infantil Cap Roig Mini té una cita aquest estiu amb Tarzan El Musical i El Club Super 3 que presenta un nou espectacle únic i fet a mida amb motiu dels seus 25 anys.
El Festival de Cap Roig genera un impacte econòmic de 14,72 milions d'euros
Segons l'estudi de la consultora PwC, el Festival de Cap Roig genera un impacte econòmic de 14,72 milions d'euros. En els resultats de l'estudi de PwC s'indica que per cada euro invertit en el Festival per l'organització, s'obté un impacte al PIB de 2,55 euros en el conjunt d'Espanya.
Per sectors econòmics, els més beneficiats per la realització del Festival són la restauració (1,62 milions d'euros), les activitats culturals i recreatives (1,58), el comerç detallista (1,09), l'allotjament (1,05) i les activitats immobiliàries (0,73).
La dimensió econòmica del Festival es manifesta també en l'impacte positiu en termes de recaptació fiscal per un total de 4,14 milions d'euros, fonamentalment, per l'increment de la recaptació d'IVA, impost de societats, cotitzacions socials i per un estalvi en prestacions de desocupació gràcies als llocs de treball generats.