Els Miró, Barceló, Guinovart i Tàpies més solidaris s’exposen a Palafrugell
Des de dissabte, 27 de juny i fins el 26 de juliol, el Museu del Suro de Palafrugell acull l’exposició gratuïta L’Art solidari. Fons d’Art de la Creu Roja conformada per una vintena d'obres dels grans artistes catalans contemporanis.
El president de Creu Roja a Catalunya, Antoni Aguilera; el primer tinent d’Alcalde de Palafrugell, Albert Gómez; la presidenta de la Creu Roja a Palafrugell, Lluïsa Capellà; i el comissari de l'exposició, Amat Las Heras, inauguren dissabte 27 de juny, a les 20 hores la mostra L'art solidari. Fonts d'Art de la Creu Roja a Catalunya.
L'exposició del Fons d’Art de la Creu Roja inclou una vintena d’obres cedides solidàriament per alguns dels grans artistes contemporanis catalans de gran renom com ara: Alejo, Frederic Amat, Miquel Barceló, Josep Beulas, Carbonell, Antoni Clavé, Quim Domene, Montserrat Gudiol, Josep Guinovart, Joan Hernández Pijuan, Javier Mariscal, Joan Miró, Josep Niebla, Antoni Pitxot, Albert Ràfols Casamada, Riera i Aragó, Antoni Tàpies, Joan Pere Viladecans, o Xavier Vilaró, entre altres.
A més, durant l’acte, es farà el descobriment de peces artístiques originals acabades de donar pels pintors Tano Pisano, Josep Guerrero Medina i Eduard Bigas.
Miró, l’iniciador
El Fons d'Art de la Creu Roja va néixer a partir de la donació d'una obra de Joan Miró en agraïment per l'atenció sanitària que aquesta institució va prestar-li. Posteriorment, primeres firmes de la pintura, l'escultura i la fotografia han anat lliurant obres seves, algunes fetes expressament, altres del seu fons, totes amb un denominador comú: la solidaritat.
Amb aquesta mostra, la Creu Roja vol apropar a la població palafrugellenca i de l’Empordà una part de les creacions que ha anat rebent com a donacions desinteressades al llarg d’un vintena d’anys, així com també els missatges d’incidència social i de solidaritat que han volgut imprimir els artistes en la seva obra al voltant de situacions extremes que viu la Humanitat, com els conflictes armats, la fam, la immigració, o l’educació.