Palafrugell commemora el Dia Mundial de la Salut Mental
Des d’avui i fins al 5 de novembre, la Comissió de Salut Mental del Consell Municipal de Benestar Social de Palafrugell, en col·laboració amb diverses entitats, ha organitzat diferents activitats al municipi per sensibilitzar i lluitar contra l'estigma de la salut mental. Les activitats s’emmarquen en la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental que se celebra avui.
Les activitats s’inicien avui dimarts 10 d’octubre amb un Taller d’alimentació i emocions que vol conscienciar les persones sobre la manera d’alimentar-se i l’efecte de les emocions a l’hora de menjar. La sessió tindrà lloc a 2/4 de 6 de la tarda a Can Genís.
Demà 11 d’octubre, al matí, es farà una Caminada amb relaxació guiada a partir de les 11. I per la tarda, hi haurà un Taller d’autogestió del benestar dirigit a joves entre 16 i 29 anys, per ajudar-los a treballar la gestió del propi benestar emocional, físic i mental.
D’altra banda, dimarts 24 a les 4 de la tarda Can Genís acollirà una Xerrada sobre drets humans i salut mental, i posteriorment s’inaugurarà l’exposició d’art del club social de Palafrugell “Universa Creatiu”. El dia següent, dimecres 25 d’octubre, al matí, se celebrarà al Museu del Suro de Catalunya, la Jornada Empoderament juvenil i salut mental, adreçada a professionals que treballen i acompanyen a joves.
El programa d’activitats el tancarà una sessió de dansa teràpia, diumenge 5 de novembre a 2/4 d’11 del matí, per les sales del Museu del Suro de Catalunya.
La Comissió de Salut Mental del Consell Municipal de Benestar Social de Palafrugell, formada per entitats i serveis del municipi, treballa per promoure accions que contribueixin a normalitzar i trencar amb l’estigma que els problemes de salut mental suposen.
La commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental, promoguda per la Federació Mundial de la Salut Mental, va néixer l’any 1992 per equiparar la salut mental amb la salut física. Els seus objectius són sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció.