El Passaport Edunauta tanca el seu primer any amb una Jornada familiar de jocs de taula
L’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell organitza aquest dissabte una Jornada de jocs de taula, com a activitat de cloenda del primer any del Passaport Edunauta. L’activitat, que està pensada per a que hi participi tota la família, es desenvoluparà a l’espai de Els Ametllers de 10 a 13 i de 16 a 19h i cal inscripció prèvia.
La Jornada estarà coordinada per l’entitat Família Intrèpida, que disposa de més 100 jocs de taula. A mesura que les famílies vagin arribant se’ls facilitarà els jocs de taula segons edat i habilitats i, si no el coneixen, se’ls explicarà com s’hi juga. Les partides seran per "bombolla de convivència”, cada família en una taula.
Tal com exigeixen els protocols de prevenció de la Covid-19, tots els assistents hauran de portar mascareta i desinfectar-se les mans abans d'agafar els jocs. Les taules estaran separades segons la distància que es requereix i desinfectades abans de cada ús.
Durant la jornada es sortejaran nombrosos premis per a la mainada participant: llibres, revistes i... com no podia ser d'altra manera... jocs de taula.
Passaport Edunauta
El Passaport Edunauta és una eina que pretén posar en valor i promoure els aprenentatges que les nenes i els nens fan més enllà de l'escola. En la línia del plantejament Educació 360º i el de la Ciutat Educadora, amb aquest projecte l’àrea d’Educació vol també reconèixer el paper fonamental de la família com a agent educatiu i oferir recursos que millorin les competències transversals dels infants.
Si bé aquest curs només l'alumnat de 3r i 4t de Primària ha tingut aquest passaport, la jornada és oberta a totes les famílies amb fills/filles de 4 a 14 anys.
Família Intrèpida
Família Intrèpida és una entitat amb llarga experiència en l'organització d'activitats per a famílies amb nens i nenes i, en particular, de jornades lúdiques com aquesta que ha dut a terme a diverses poblacions de l'Empordà. Segons l’entitat, "els jocs de taula permeten enfortir i potenciar les relacions socials entre les persones, i que les persones es diverteixin; amb els jocs de taula podem entrenar capacitats educatives d'una manera divertida i en què l'infant aprèn, entrena i integra els aprenentatges. Les capacitats que entrenem amb els jocs de taula són lògica-matemàtica, càlcul mental, percepció visual, lògica, memòria, resolució de problemes, orientació espacial o llengua. A més, també es desenvolupen altres capacitats com l’atenció, la rapidesa, la motricitat fina, l’estratègia, la cooperació o la imaginació."